Reus

Reus estrena hospital en un edifici dissenyat amb suggeriments dels professionals de la salut

Les comarques de la demarcació de Tarragona tenen des d'avui un nou hospital de referència en oncologia. Es tracta del nou hospital de Reus, que té 460 llits. L'antic, al centre de la ciutat, oferirà serveis a les persones grans. Tot i que avui s'inaugura oficialment el nou, fins al 4 d'octubre no començarà a rebre pacients.

Actualitzat
La ciutat de Reus estrena una instal·lació hospitalària. El nou Hospital Sant Joan disposa de 93.000 metres quadrats, una extensió impressionant en un edifici d'aquestes característiques. És una construcció sostenible que ha incorporat diversos suggeriments dels professionals del sector sanitari durant la seva elaboració. Això el converteix en un hospital singular perquè està pensat per a la comoditat màxima dels pacients i els acompanyants i també amb solucions pràctiques per als metges i els infermers que hi treballen.

Trasllat

El trasllat des de l'hospital antic, que es mantindrà com a centre d'atenció a la gent gran, començarà el 4 d'octubre amb l'obertura de les consultes externes d'oncologia, especialitat de referència a l'hospital. Progressivament, s'ompliran la resta d'espais, i es preveu acabar el trasllat abans de Nadal.

Les instal·lacions noves tripliquen les antigues i compten en total amb més de 400 llits, 12 sales d'operacions, 47 sales d'urgències i 7 sales de part.

L'edifici nou també ofereix espais diferenciats per a pacients o personal sanitari, jardins interiors i un gran passadís d'entrada climatitzat.

L'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya han finançat el 50% dels 170 milions d'euros que ha costat l'hospital nou.

Anar al contingut