Representants de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Reus sortint de l'Ajuntam…
Representants de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Reus sortint de l'Ajuntament de Reus (ACN)
Reus

Reus es compromet a expedientar tots els talls de subministrament que es facin sense comunicació prèvia

L'Aliança contra la Pobresa Energètica reclama als consistoris que siguin més proactius i facin complir la llei

RedaccióActualitzat

A Reus, en una reunió entre l'Ajuntament i l'Aliança contra la Pobresa Energètica, s'ha acordat que el consistori obrirà expedients a tots els talls de llum que les empreses no hagin comunicat als Serveis Socials. Un acord que arriba després del cas d'una dona que va morir en un incendi provocat per una espelma després que li havien tallat el subministrament elèctric.

La portaveu del col·lectiu, Maria Campuzano, està satisfeta per la bona sintonia amb el consistori pel compromís adquirit per l'alcalde i la regidora de Serveis Socials.



"L'Ajuntament de Reus donarà una instrucció molt clara a les seves treballadores socials de detectar quins són els incompliments d'aquesta llei. És a dir, quan es trobin amb un tall de subministrament efectuat sense haver-hi hagut la comunicació prèvia, obriran expedient sancionador, que traslladaran a la Generalitat de Catalunya."

 


Segons Campuzano, l'Ajuntament també s'ha compromès a estudiar la possibilitat de posar comptadors solidaris a les llars ocupades de manera precària mentre es busca una alternativa a la vivenda.

Fonts de l'Ajuntament han valorat positivament la trobada i s'han mostrat satisfets per la implicació de l'Aliança en les reunions de la taula per la pobresa energètica a partir d'ara.

 

 

Anar al contingut