Reus es compromet a expedientar tots els talls de subministrament que es facin sense comunicació prèvia

Reus es compromet a expedientar tots els talls de subministrament que es facin sense comunicació prèvia

Reus es compromet a expedientar tots els talls de subministrament que es facin sense comunicació prèvia

Pla general de portaveus de la PAH de Reus i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica del Baix Penedès dins l'Ajuntament de Reus just abans de reunir-se amb l'alcalde Carles Pellicer, en relació a l'inc

Pla general de portaveus de la PAH de Reus i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica del Baix Penedès dins l'Ajuntament de Reus just abans de reunir-se amb l'alcalde Carles Pellicer, en relació a l'incendi mortal, el 22 de novembre del 2016. (Horitzontal)

ACN Reus.-L'Ajuntament de Reus s'ha compromès amb l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a obrir expedients sancionadors per tots aquells talls de subministrament energètic que es facin sense comunicació prèvia als serveis socials, tal com exigeix la normativa. Segons ha afirmat aquest dimarts la portaveu de l'APE, Maria Campuzano, després de reunir-se amb l'alcalde i la regidora de Benestar Social de la capital del Baix Camp, cal que tots els ajuntaments siguin més proactius a l'hora de fer complir la llei 24\/2015. En aquest sentit, ha posat d'exemple el cas de Sabadell, que ha obert uns 250 expedients sancionadors per aquest tipus d'infraccions. Campuzano ha assenyalat també que el consistori reusenc estudiarà la instal·lació de comptadors socials per a les famílies que no tinguin garantits els serveis, de manera provisional i fins que no se'ls trobi una alternativa habitacional.

Després de mantenir una reunió amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora Montserrat Vilella, arran de la polèmica per la mort d'una veïna de 81 anys que tenia la llum tallada, la portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, ha apuntat que, a partir d'ara, "l'Ajuntament donarà una instrucció molt clara a les treballadores socials de detectar quins son els incompliment d'aquesta llei" i garantir que "quan es trobin amb un tall efectuat sense comunicació prèvia obriran un expedient sancionador que traslladaran a la Generalitat, com han fet altres ajuntaments com el de Sabadell". Segons la representant de l'entitat, el consistori també s'ha compromès a estudiar la instal·lació de "comptadors solidaris" per a aquelles famílies que no tenen cap altra alternativa que ocupar un habitatge i no tenen garantits els subministraments d'aigua, llum i gas. La mesura seria de tipus provisional, ha dit, fins que no es trobi una solució habitacional per a les persones afectades. Així mateix, l'Ajuntament també ha traslladat a l'Aliança Contra la Pobresa Energètica que sol·licitarà de manera periòdica a totes les companyies que operen a la ciutat que lliurin un llistat de les famílies amenaçades amb el tall de subministrament. "Cal que tots els ajuntaments facin complir la llei i que siguin proactius", ha exigit Campuzano, per garantir que "el què ha passat a Reus no es torni a repetir enlloc". Després de la reunió, que ha tingut lloc a porta tancada, fonts municipals han fet una valoració molt positiva de la trobada i han manifestat que s'intensificarà la col·laboració amb les entitats socials en el marc de la Taula de pobresa energètica que integren els ajuntaments de Reus i Tarragona. D'altra banda, l'APE ha tornat a demanar a la Generalitat que imposi a Gas Natural "la màxima sanció" que permet la llei -d'un milió d'euros- per les conseqüències mortals del tall de llum a la veïna de Reus de 81 anys.