Barcelona

Reunió discreta entre Mas i les entitats sobiranistes

La trobada entre el president de la Generalitat, l'ANC, Òmnium i l'AMI ha estat discreta i de moment no n'ha transcendit el contingut

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, i les entitats sobiranistes s'han reunit aquest dilluns al migdia al Palau de la Generalitat, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. La trobada entre el president de la Generalitat, l'Assemblea Nacional, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència ha estat discreta i, de moment, no n'ha transcendit el contingut.

La reunió s'ha fet després que dissabte Mas va proposar una llista unitària promoguda per la societat civil de cara a les eleccions del 27 de setembre. Des de les entitats, representades pels seus presidents, Jordi Sànchez, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha destacat que ha estat una trobada "positiva i cordial", que ha servit sobretot per saber els detalls de la proposta de Mas.

Les entitats, que havien sol·licitat la trobada, han demanat poder estudiar a fons la proposta abans de decidir si se sumen o no a la llista del president. De fet, Mas els ha traslladat que, si finalment decideixen no adherir-se a la proposta, mantindrà de totes maneres la convocatòria del 27-S.

Les entitats es donen un termini de quinze dies

L'ANC, Òmnium i l'AMI han acordat donar-se un termini de quinze dies per debatre internament l'oferta de Mas i comunicar la seva resposta.

En el cas de l'Assemblea, podria fer una consulta interna a tots els afiliats, perquè participar en la candidatura suposaria canviar uns estatuts que no preveuen l'entrada en la política activa. La direcció de l'ANC es reunirà aquesta mateixa setmana per valorar la proposta del president de la Generalitat. El president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ha destacat que la responsabilitat de l'entitat "és mantenir la mobilització ciutadana i garantir que la resposta que donem reforci tot el sector sobiranista, sigui quina sigui la resposta".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut