Retrets creuats pel caos a Renfe en el penúltim dia de campanya

La majoria dels partits critiquen el que ha passat i han culpat els altres per la falta d'inversions o presa de responsabilitats

RedaccióActualitzat

A Reus, en una antiga fàbrica de vermut, CiU feia un acte sobre lideratge empresarial, però era evident que no es podien evitar les referències al "cas Innova". N'ha parlat un dels regidors imputats, Marc Carta, l'alcalde i candidat a la reelecció, Carles Pellicer, i el líder de la Federació, Artur Mas, qui ha carregat contra l'anterior equip de govern del tripartit.

"No té nom que els que realment us heu arremangat de veritat i hi heu posat la cara i heu resolt els problemes immensos que us havien deixat sobre la taula, havent convertit com havien convertit l'Ajuntament de Reus en un gran bunyol, resulta que no només us mengeu el bunyol i la patata calena, sinó que, a més, amb coratge i amb decisions valentes hi poseu la cara a risc de ser criticats i resoleu una part molt important d'aquest bunyol i encara us critiquen."

Més tard a Cambrils Artur Mas ha criticat l'Estat pel caos al transport públic.

"No és només un estat hostil amb els temes de Catalunya com us he dit abans, també és un estat inepte per resoldre els problemes bàsics que té aquest país."

Mentrestant, l'alcaldable a Barcelona ha anat a l'Eixample per fer l'últim míting de districte abans de tancat aquest divendres la campanya amb aquesta apel·lació directa als votants.

"Si vostè creu que la ciutat que pot anar bé, que va bé, que te possibilitats d'anar millor, si vostè creu que aquesta ciutat el que necessita és crear activitat econòmica per crear llocs de treball doncs és fàcil, voti Xavier Trias."

Fa 4 anys, el PSC va ser el partit més votat a Sant Vicenç dels Horts, però un acord entre ERC i ICV va fer alcalde Oriol Junqueras i d'aquí aquesta metàfora d'una cadira buida per fer veure l'alcalde que segons els socialistes no hi és.

I davant de l'ajuntament, Miquel Iceta ha recordat a Junqueras que tot i ser dels que més campanya ha fet per penjar estelades, al consistori no hi ha estat mai. Arran de les avaries que han col·lapsat Barcelona, el PSC ha demanat la compareixença de la ministra de Foment al Congrés.

"Creiem que hi ha causes concretes de l'endarreriment d'inversions compromeses. Tenim dos  governs que haurien de col·laborar perquè tenen traspassades diverses parts de la gestió dels transports i volem que sigui en primer lloc el govern d'Espanya i la ministra de Foment qui en primer lloc doni explicacions.

Sobre rodalies, el candidat de Barcelona, Jaume Collboni, ha carregat contra Xavier Trias.

"L'alcalde en aquests moments hauria d'estar al capdavant d'aquesta crisi del transport. Jo no l'he vist ni l'he sentit i crec que, tot i que no és competència de l'ajuntament, és responsabilitat de l'alcalde exigir responsabilitats i explicacions."

A la plaça Sant Jaume, Jaume Collboni ha presentat l'equip de deu persones que governarà la ciutat si guanya diumenge.

A la Jazz Cava de Terrassa, la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha celebrat l'arxivament de la denúncia per la xivatada en l'operació antijihadista i ha criticat Mas per haver demanat dimissions.

"Aquestes dimissions en cascada que les apliqui al seu propi govern i que s'apliqui les seves pròpies paraules i que prengui de la seva pròpia medicina".

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, que és basc, ha estat molt dur contra l'independentisme.

"Jo he viscut una societat dividida i un país trencat. Jo he viscut una situació de famílies que no es parlen."

La PAH els ha rebut a tots dos a l'entrada de l'acte i Sánchez Camacho ha dit que escoltarà les seves reivindicacions.

Des de Girona, amb la candidata d'ERC, Maria Mercè Roca, i també amb Marina Geli en nom de Moviment d'Esquerres, Marta Rovira ha fet una crida a sumar-se al full de ruta per al 27 de setembre.

"Totes les forces polítiques sobiranistes i independentistes s'han de sumar a aquest full de ruta. Que ningú tingui cap dubte que volem sumar per ser molts més."

Des de la Llagosta, on ICV-EUiA vol revalidar l'alcaldia, el líder de la formació, Joan Herrera, ha alertat del vot a Ciutadans perquè, diu, serà la crossa del PP. Herrera ha criticat la manca d'inversió a Rodalies i ha demanat que no hi hagi dubtes.

"No es pot dubtar entre desigualtat i justícia social. No es pot dubtar entre elit, poderosos i majoria; no es pot dubtar entre rescatar la banca, com ells fan, i rescats socials com nosaltres proposem."

A l'acte final de campanya de Ciutadans a Barcelona, la candidata Carina Mejias s'ha erigit com el canvi capaç de frenar dues grans amenaces a la ciutat: el procés sobiranista i el populisme de BCN en Comú.

Albert Ribera s'ha mostar convençut que l'Estat espanyol es tenyirà de taronja.

"Ja no parlem d'entrat a l'Ajuntament de Barcelona, sinó si podem governar i superar partits com el PP, el PSOE o com ERC i per tant l'objectiu està acomplert."

Mariano Rajoy (PP), en el penúltim dia de campanya, ha anat a una de les places més complicades per donar suport al PP de València. En una plaça de toros amb més de 10.000 persones, Rajoy ha acompanyat el president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, i l'alcaldessa de València Rita Barberà, que creu que els casos de corrupció que esquitxen els dirigents del partit a la comunitat no afectaran els resultats de les eleccions.

"És veritat que estem vivint una campanya diferent, i si no que m'ho diguin a mi que he tingut persecucions, insults, odis, amenaces, manipulacions intencionades, mentides, però aquí estic: dreta, orgullosa, amb dignitat, amb orgull de ser del PP"

A Càceres, Pedro Sánchez (PSOE) ha fet campanya al costat de l'expresident Felipe González, donant suport a Guillermo Fernandez Vara que, segons les enquestes, podria recuperar Extremadura, ara en mans de Jose Antonio Monago.

Sánchez ha denunciat la campanya de la por que fa el PP.

"L'únic argument que tenen és el discurs de la por. Amb compte, amb compte que venen els socialistes, però jo em pregunto si el que fa por és que es quedi el PP. Si el que fa por és que es quedi Bárcenas, Rato, Blesa, Matas, Mato i tots els amiguets de la Gürtel i del PP, això és el que fa por.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut