El moment en què retiren la xarxa abandonada i de grans dimensions localitzada al fons marí de la reserva natural de les Illes Medes (ACN)
El moment en què retiren la xarxa abandonada i de grans dimensions localitzada al fons marí de la reserva natural de les Illes Medes (ACN)
L'Estartit

Retiren una xarxa fantasma de pesca il·legal a la reserva marina de les illes Medes

Es calcula que aquesta xarxa era al fons marí des de feia uns dos anys

RedaccióActualitzat

Un equip format per investigadors de la Facultat de Biologia i de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona (IRBio), personal del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, i el Grup d'Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE) han extret aquest setembre una xarxa abandonada dins de la reserva marina de les illes Medes.

Es tracta d'un art d'encerclament d'uns 200 metres de llargada i un pes considerable que es trobava sobre un fons de sorra, còdols i algunes roques. La xarxa la va localitzar un instructor d'un centre d'immersió de l'Estartit. Abans de la retirada es va fer una inspecció per quantificar l'impacte al fons i alliberar les espècies que hi estaven atrapades. Ateses les grans dimensions i el pes considerable de la xarxa, l'han hagut de retirar els membres del GRAE en dues fases, durant dos dies, amb l'ajut de globus d'aire.

Es calcula que aquesta xarxa feia uns dos anys que era al fons marí.

Anar al contingut