Hamburguesa, patates i beguda de McDonalds
McDonalds (Google Imatges)

Retiren les amanides en 3.000 McDonald's dels EUA arran d'una intoxicació

S'han deixat de vendre amanides a 3.000 restaurants i s'ha registrat un centenar d'intoxicats als estats d'Illinois i Iowa

RedaccióActualitzat

La cadena de menjar ràpid McDonalds és molt coneguda, sobretot, per les seves hamburgueses i patates fregides, però han estat les amanides d'aquest establiments les causants d'una malaltia intestinal a desenes de persones al Estats Units.

S'han deixat de vendre amanides en 3.000 locals de la cadena en aquest país davant la possibilitat que l'enciam que utilitzen estigui contaminat, segons informa la CNN.

A l'estat d'Illinois, s'han registrat 90 casos d'intoxicació des de mitjans de maig, i al d'Iowa, 15 des de finals de juny.

La possible intoxicació amb les amanides ha causat vòmits i diarrea a desenes de consumidors, segons han informat aquest dijous els departaments de salut pública d'Illinois i d'Iowa.

Es tracta de la ciclosporosi, una patologia provocada per un paràsit que es contreu si es consumeix aigua o aliments contaminats. La portaveu de McDonald's, Terri Hickey, ha declarat en un comunicat:

"Per precaució, hem decidit voluntàriament deixar de vendre amanida als restaurants afectats, fins que puguem reemplaçar el proveïdor de l'enciam utilitzat."

Símptomes de la malaltia

Els símptomes de la ciclosporosi poden començar a partir d'una setmana després de consumir el paràsit i inclouen diarrea, pèrdua de la gana, pèrdua de pes, recargolaments intestinals, nàusees, gasos i fatiga. També poden presentar-se vòmits, mal de cap, febre i símptomes semblants als de la grip.

La patologia pot durar des de pocs dies a uns quants mesos i, encara que els pacients millorin, sovint recauen. Les persones malaltes poden curar-se amb antibiòtics.

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut