Retiren l'acusació de sedició per als controladors acusats del caos del 2010 a Palma

Els controladors pagaran entre 15.000 i 31.500 euros per deixadesa de funcions després d'arribar a un acord amb la fiscalia al començament del judici

RedaccióActualitzat

A Palma, els controladors aeris que van aturar el trànsit durant el pont de la Puríssima de l'any 2010 han arribat a un acord amb la fiscalia. S'ha arribat a aquest pacte el mateix dia que ha començat el judici a l'Audiència de la capital balear. Els controladors assumiran el delicte de deixadesa de funcions i hauran de fer front a una multa. Eviten així que als acusats se'ls imputi un delicte de sedició, tal com s'ha acordat també al judici que es fa en paral·lel a Madrid.

L'acord afecta 73 controladors aeris dels tres aeroports de les Illes Balears. Cadascun pagarà 15.000 euros, excepte els sis delegats sindicals, que n'abonaran el doble: 31.500, ja que se'ls considera els instigadors. Es retiren els càrrecs als 7 processats.

Aquest matí, 23 controladors han estat presents a la sala. Fins dijous hi aniran passant la resta. No se'ls ha citat a tots junts, per no deixar les tres torres de control sense funcionament.

 

 

El desembre del 2010, al començament del pont de la Puríssima, uns 700.000 passatgers es van veure afectats a tot l'estat per una vaga que va causar la suspensió de 5.000 vols. Un dels aeroports més castigats va ser el de Palma. No tots els afectats van presentar denúncia, ja que hi va haver companyies que van canviar bitllets i van promoure la modificació de dates.

Tot i el pacte de conformitat i el reconeixement de culpa, el portaveu dels controladors aeris ha dit que havien estat víctimes d'un conflicte polític. La Unió Sindical de Controladors Aeris ha informat que s'havien consignat 15 milions d'euros per indemnitzar els damnificats pel tancament de l'espai aeri en aquelles dates.

ARXIVAT A:
JudicialIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut