Audiència Provincial d'Albacete (Wikipedia)
Albacete

Retiren la pensió d'un pare a la filla de 24 anys després de 3 cursos sense aprovar res

La sentència remarca que la noia feia tres anys que estava a segon de Batxillerat sense aprovar cap assignatura

Actualitzat

Un jutge retira la pensió alimentària de 600 euros d'un home divorciat a la seva filla, de 24 anys, pel "nul aprofitament" dels seus estudis i per l'edat de la beneficiària.

L'Audiència Provincial d'Albacete ha atès el recurs de l'home, que al·legava que la noia s'havia incorporat al mercat laboral, tot i que ocasionalment.

Encara que la seva "activitat principal" eren els estudis, segons la sentència, la noia s'ha passat els últims tres cursos escolars fent segon de Batxillerat sense aprovar cap assignatura: "Només estava matriculada de segon de Batxillerat, el primer any no va aprovar, en el segon curs va ser donada de baixa per inassistència i el tercer curs tampoc va aprovar res."

L'Audiència és així contrària a la decisió d'un jutjat de primera instància que el juliol del 2017 va determinar que el pare havia de seguir pagant-li la pensió.

Segons argumenta la sentència de l'Audiència, "no és admissible que s'obligui un pare a fer el sacrifici econòmic que suposa el pagament de la pensió" sense que la filla "dediqui el seu temps a formar-se adequadament de cara a l'obtenció d'un mitjà de vida que li permeti independitzar-se".

Amb tot, el tribunal també ha establert que perquè la jove pugui incorporar-se al mercat laboral "en les millors condicions possibles", l'Audiència prolonga el pagament de la pensió mensual durant sis mesos.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut