Madrid

Retiren la paraula a un jove en el Congrés per criticar els sindicats

Un alumne de l'escola catòlica concertada Asunción Cuestablanca de Madrid ha aprofitat la lectura de la Constitució en el saló de plens del Congrés per carregar contra els sindicats i acusar-los de "ballar l'aigua" al president del govern per no convocar una vaga general en aquesta situació de crisi. A Javier Borderías Villalón li corresponia llegir l'article 28 de la Constitució, que parla dels drets de sindicació i de convocatòria de vaga, però no ha volgut baixar de la tribuna de l'hemicicle sense afirmar que sent "pena i vergonya" pel fet que els sindicats no exerceixin aquest dret de vaga "en els temps que corren" i que "es dediquin exclusivament a ballar l'aigua a José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualitzat
La vicepresidenta primera del Congrés, la socialista Teresa Cunillera, ha hagut d'interrompre l'alumne i retirar-li la paraula per haver sortit del guió. "Mai -ha lamentat la vicepresidenta- havia arribat a pensar que en un acte com aquest hagués de retirar la paraula a ningú".

Minuts després, un altre alumne ha intentat també fer la seva pròpia aportació al ple abans de llegir l'article que li corresponia. El noi ha volgut dedicar unes paraules a tots aquells espanyols que, com el seu avi, "van haver d'abandonar Espanya per circumstàncies polítiques o econòmiques". Cunillera també ha hagut de cridar-li l'atenció.

La lectura ininterrompuda de la Constitució a l'hemicicle del Congrés, un dels actes organitzats per la cambra baixa amb motiu del 31 aniversari de la Carta Magna, ha començat amb unes paraules del president del Congrés, el socialista José Bono, que ha aconsellat als alumnes valorar la llibertat perquè sense no hi ha ciutadans, sinó "súbdits".

En l'acte, hi han participat alumnes de diferents localitats de Madrid i centres de Castelló, Toledo, Àvila i Salamanca, als quals s'han sumat, per primera vegada, una trentena de personatges famosos de l'esport, la música, el cinema i la televisió.

Anar al contingut