Contenidors de paper i cartró
Segons la versió del veí denunciat, el quadre que mirava estava abandonat al costat d'un contenidor
Barcelona

Retiren la multa al barceloní denunciat per mirar un quadre abandonat en un contenidor

L'Ajuntament de Barcelona retira la multa de 90,15 euros que havia imposat a un veí per mirar un quadre abandonat al costat d'un contenidor d'escombraries

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat la multa de 90,15 euros que va imposar fa quatre anys a un home per, segons consta en la denúncia, "escollir i seleccionar residus al carrer".

Els fets es remunten al juliol del 2011, quan quatre agents de la Guàrdia Urbana van presentar una denúncia contra un home per seleccionar residus al carrer Baluard. L'home va recórrer la sanció imposada i va al·legar que no estava recollint residus, sinó que només estava mirant un quadre abandonat fora d'un contenidor.

La denúncia l'acusava d'infringir l'article 63.2 de l'ordenança sobre l'ús de la via i espais públics.

Ha trigat quatre anys, però finalment l'Ajuntament ha acceptat el recurs presentat pel veí i també l'informe que sobre el cas que va fer la síndica de greuges de Barcelona, María Assumpció Vilà, l'any 2013. En el seu informe, la síndica alertava d'algunes irregularitats en la denúncia, com la indicació que els fets havien ocorregut en un lloc equivocat, on no hi havia contenidors.

Arran d'aquest cas, la defensora dels ciutadans de Barcelona ha recomanat a l'Ajuntament que sigui més curós abans d'admetre una denúncia i s'abstingui de multar si es donen "casos de falta de concreció i de càrrega subjectiva en la descripció de la conducta infractora". L'informe de la síndica també recrimina l'actitud dels agents, perquè no van descriure la realitat del que va passar sinó que van fer només una transcripció literal de la norma.

 

Anar al contingut