Esplugues de Llobregat

Retiren la custòdia als pares de la nena de 6 mesos ingressada greu per maltractaments

Una nena de 6 mesos està ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en estat greu. El pare ha estat detingut com a possible responsable d'haver agredit la seva filla. La nena ja havia ingressat fa dos mesos i els metges ho havien denunciat a la Direcció General de la Infància i als jutjats. Ara, el jutge ha retirat la custòdia de les dues nenes al matrimoni.

Actualitzat

Quan la nena va entrar aquest diumenge al vespre a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, era el segon cop que ho feia en un mes i mig i per la mateixa raó: víctima de maltractaments infantils. El nadó, de només sis mesos, té un historial mèdic que va començar el 26 d'abril amb el trencament d'un fèmur. L'hospital va determinar que la nena havia estat maltractada i va denunciar el cas a la justícia, però va sortir del centre amb els familiars. Aquest cop, el pare la va portar amb una hemorràgia intracranial. No en va explicar els motius.

El cap del servei de pediatria de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, Xavier Allué, ha explicat als mitjans que el nadó presenta "cinc lesions traumàtiques diferents", cosa que difícilment es pot explicar per un accident domèstic fortuït, tal com han denunciat.

La Direcció General d'Atenció a la Infància diu que va demanar al jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona que els fes arribar l'informe de la denúncia efectuada per l'hospital. La resposta els va arribar un mes després: la jutge els denegava la petició. Tot i així, Atenció a la Infància va obrir un expedient i va avisar els pares de la nena que els faria un seguiment.

Després del darrer ingrés de la nena, en estat greu, encara que els metges creuen que la seva vida no corre perill, els Mossos d'Esquadra van interrogar ahir a la tarda la mare i el pare de la nena. El pare ja ha quedat detingut.

El jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ha dictat la retirada cautelar de la custòdia de les filles del matrimoni. Malgrat no haver adoptat cap mesura cautelar més que el seguiment de la salut de la nena en el primer ingrés, el jutjat ha considerat que la reiteració dels fets posen en perill la integritat física de la menor i n'ha dictat la seva protecció, i la de la seva germana de 4 anys. Les menors es troben actualment sota tutela del Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut