Set de maquillatge en què s'ha trobat restes d'amiant (OCU)

Retiren del mercat un set de maquillatge infantil de Claire's per restes d'amiant

L'OCU demana que se n'eviti l'ús i que es torni a la botiga

RedaccióActualitzat

Es retira del mercat un set de maquillatge infantil de la marca Claire's per la presència de restes d'amiant.

Així ho ha advertit aquest dimarts l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que informa que es tracta d'un estoig lila de tres compartiments en forma de cor que conté ombres d'ull, coloret, pintallavis, rímel i llapis d'ulls, i que es venia a les botigues de la cadena americana.

L'alerta l'han donat les autoritats de la República Txeca i l'ha recollit el Sistema Europeu d'Alerta Ràpida, que implica automàticament la seva retirada del mercat i la destrucció de les unitats que hi havia.

L'OCU ha confirmat que el producte ja ha estat retirat de les botigues espanyoles Claire's però adverteixen que "molts consumidors poden haver-lo comprat". És per això que recomanen no utilitzar-lo i tornar-lo a la botiga si es té a casa.

Les restes d'amiant han estat detectades en els lots i codis de barres 04/17, 38783, 5053264387832.

L'organització també denuncia que no és la primera vegada que productes de la cadena apareixen en el Sistema Europeu d'Alerta Ràpida. A l'abril d'aquest any recorden que les autoritats holandeses van trobar restes d'amiant en dues caixes de maquillatge i ja van ordenar retira-les del mercat. Segons l'OCU el 2017 va haver-hi un altre "cas similar" als Estats Units.

Davant d'aquests fets, l'organització de consumidors exigeix a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris que es faci una inspecció a tots els productes de Claire's, ja que es tracta d'un tipus d'alerta "d'alt risc".

També demana a la cadena que es comprometi a tirar endavant un pla de seguretat per identificar la causa de contaminació dels productes i apliqui mesures per minimitzar els riscos.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut