Juan Manuel, el pare a qui han retirat la custòdia d'11 dels 30 fills, nega que estiguessin desatesos
Juan Manuel, el pare a qui han retirat la custòdia d'11 dels 30 fills, nega que estiguessin desatesos

Retiren la custòdia d'11 dels 30 fills d'un pare de Granada per desatenció

El pare diu que la intervenció és "un abús", "un segrest", i que ningú el va informar abans

Actualitzat

La Junta d'Andalusia ha retirat a un pare la custòdia d'11 dels seus 30 fills.
Suposadament, els nens, d'entre 5 i 12 anys, no eren atesos correctament per la família i els Serveis Socials els han recollit quan eren a l'escola, a la població granadina de Marchal.

Els fills són de quatre mares diferents. Tres d'elles viuen actualment amb el pare, Juan Manuel, que té  60 anys. L'home nega que els nens estiguessin desemparats, que, si no, no estarien escolaritzats a l'escola de Marchal i de Guadix, on en té uns quants interns durant la setmana.

"Em diuen que els meus fills estan desemparats, i això no és veritat. Si estiguessin desemparats no els tindria a l'escola interns a Guadix, de dilluns a divendres; tota la setmana estan internats allí. I els altres els tinc aquí. Els Serveis Socials de Marchal ho poden saber."

 

 

Juan Manuel es queixa que ningú els va avisar, ni es va demanar cap informe als Serveis Socials, i considera que endur-se els fills quan eren a l'escola és "un segrest".

"Ha estat un segrest, el que han fet. M'ho haurien d'haver avisat, fins i tot al meu advocat no li han dit res de res, ni a les assistents socials... Haurien d'haver demanat un informe als Serveis Socials del Marchal. No ho sabia ningú. Per mi ha estat un segrest."

Les condicions de vida de la família són precàries. No se sap si Juan Manuel té feina, però ell diu que es guanya la vida honradament i en té prou per menjar. Diu que es tracta d'un error i un "abús" sense fonament.

"Treballem honradament. Ser pobre no és un delicte. Cadascú té el que Déu li dona. No som mals pares, no som males mares, som bona gent, i el que han fet amb nosaltres és un abús. Amb nosaltres s'han equivocat. Jo no soc el pare que ells diuen."

 

 

L'home assegura que són 13 els fills que li han tret els Serveis Socials i no 11 com ha dit l'administració. Els nens estaven a l'escola de Marchal quan els va anar a recollir el departament de menors.

Un dels fills grans, Juan, que és major d'edat, ha negat que els seus germans passin gana i ha demanat que "la gent entengui el dolor" que els causa aquesta situació.

 

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut