Barcelona

Retirada l'última gran estàtua franquista que quedava a la ciutat de Barcelona

Retirada l'última gran estàtua franquista que quedava a la ciutat de Barcelona, en compliment de la llei de la memòria històrica. Es tracta de "La Victòria" creada per l'escultor Frederic Marès per celebrar el triomf de les tropes franquistes i que fins ara era al peu de l'obelisc situat a l'encreuament de l'avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia.

Actualitzat
Ara, "La Victòria", de Frederic Marès, anirà a un magatzem, fins que l'any que ve es pugui incorporar a la col·lecció contemporània del Museu d'Història de Barcelona, a l'antiga fàbrica Oliva Artés del Poblenou, on es restaurarà després de dècades a la intempèrie.

Feia més de 70 anys que l'escultura en homenatge de la victòria franquista presidia una de les cruïlles principals de Barcelona, la plaça de Joan Carles I.

El monument té una llarga història i és que al 1940 va subtituir la figura de la República que hi havia, obra de Josep Viladomat.

L'aplicació de la llei de la memòria històrica


L'aprovació de la llei de la memòria històrica ha portat l'Ajuntament barceloní a retirar altres monuments franquistes dels espais públics, com, per exemple, l'obra que estava dedicada a Primo de Rivera o unes 300 plaques d'edificis privats, amb el consentiment dels veïns.

A més, també ha canviat el nom d'alguns carrers, com l'antiga via General Almirante de Sants-Montjuïc, que ara es diu Joan Gris.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut