Barcelona

Retards i incidents menors en la jornada de vaga contra la privatització de Renfe

La protesta contra la privatització del servei d'aquest divendres ha tingut un seguiment del 90%, segons els sindicats, i del 20%, segons el Ministeri de Foment.

RedaccióActualitzat
En contra de la privatització

Molts retards i incidents menors en la jornada de vaga de 24 hores que viu Renfe convocada pels sindicats ferroviaris en contra de la privatització del sector impulsada pel govern espanyol.

La protesta ha tingut un seguiment del 90%, segons els sindicats, i del 20%, segons el Ministeri de Foment. Si bé a primera hora del matí no s'han complert els serveis mínims i alguns piquets han aturat diversos trens accionant-ne les alarmes, a mesura que han passat les hores han anat circulant els trens previstos.

Rodalies i Regionals han prestat el 66% del servei en hores punta; això vol dir entre les 6 i les 9 del matí i entre les 5 de la tarda i dos quarts de 9 del vespre. La resta del dia, només han circulat el 33% dels trens. Els AVE i trens de llarga distància han garantit durant tot el dia la circulació del 75% dels serveis i, pel que fa als trens Avant, se'n suprimeixen quatre a la tarda entre Lleida i Barcelona.

Els viatgers afectats poden consultar totes les afectacions a la web de Renfe i de Rodalies i canviar o reemborsar el bitllet sense cap cost addicional. La companyia també ha habilitat un telèfon, el 902 320 320, per atendre els clients.

Com transcorre la vaga

Cinc línies de tren de Rodalies i Regionals han funcionat amb retard per diversos sabotatges. Es tracta dels combois que circulen a les línies que uneixen Barcelona amb Tortosa (R16), Blanes (R1), Puigcerdà (R3), Sant Vicenç de Calders (R4) i Manresa (R4), amb retards d'entre 20 i 40 minuts.

Segons Renfe, no hi ha hagut problemes amb els trens de llarga distància.

La jornada de vaga ha començat amb algunes incidències a diverses línies de Rodalies provocades per piquets de vaguistes que han obligat a interrompre la circulació d'alguns combois durant uns minuts i ha provocat retards.

Els primers problemes s'han registrat a la línia R2 a tres quarts de set del matí per culpa de dues barricades. Una, instal·lada entre les estacions de Sant Andreu Comtal i Montcada, en sentit nord, ha obligat a tallar la circulació durant més de vint minuts. L'altra s'ha situat a la mateixa línia en sentit sud, entre les estacions de Sitges i Garraf, i també ha forçat a tallar el servei durant uns quinze minuts. També s'ha vist afectat un comboi de l'R11.

Poc abans de les nou, però, s'han registrat més problemes. Diverses persones han activat des de l'interior d'almenys cinc trens les alarmes d'emergència, cosa que ha obligat els combois a aturar-se i ha provocat retards de fins a 25 minuts. Quatre d'ells entre les estacions de Sants i el Clot, que ha afectat diferents combois de les línies R1, R3 i R4, i un cinquè a Bellvitge, que ha afectat la línia R2 sud.

A mig matí, Renfe ha informat que, tret d'aquests incidents, els serveis mínims pactats estaven funcionant amb normalitat i que el menor nombre de passatgers per ser agost feia que no hi hagués incidències.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut