Restringit l'accés al cap de Creus, al Montgrí, als Ports i al Montsant per risc d'incendi

Des del matí, ja estava restringit l'accés al cap de Creus i al Montgrí, i a la tarda s'ha ampliat als Ports i al Montsant

RedaccióActualitzat

Setembre ha començat tòrrid a l'Empordà amb temperatures màximes entre 30 i 34 ºC i sense pluja.

Aquest diumenge es va viure el dia més càlid de tot l'estiu a Catalunya amb màximes de més de 40 ºC, cosa que encara no s'havia donat aquest estiu. A l'Alt Empordà destaca Espolla, amb 38 ºC. Per quart dia consecutiu, les temperatures màximes a l'Alt i Baix Empordà han superat els 32 ºC. Un ambient molt tòrrid que es combina amb la falta de pluges i que dóna com a resultat un risc d'incendi molt elevat.

El Departament d'Agricultura ha decidit restringir aquest dilluns 5 de setembre l'accés a peu de persones i vehicles a la zona del massís del Montgrí i del cap de Creus davant l'augment del risc d'incendi forestal i a la tarda s'ha ampliat als Ports i al Montsant. El perill ve donat principalment pel vent al sud i a l'Empordà, la sequera acumulada, temperatures elevades anormals per l'època i humitats baixes generalitzades.

Des de l'Empordà es veu una columna de fum causat pels incendis que hi ha en territori francès. El fum cobreix tot el golf de Lleó i es nota des dels municipis costaners.

 

A més d'aquests espais protegits, es controlaran fins a 56 municipis de l'Alt i el Baix Empordà, el Baix Ebre, el Montsià i el Priorat per aquest alt risc d'incendi. En aquestes localitats han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill de foc. El risc d'incendi a Catalunya és molt alt sobretot cap a l'interior i el prelitoral de la meitat sud del país i a la zona de l'Empordà més afectada per la tramuntana, on pot arribar a ser extrem. Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat fins dimarts a la nit.

Els municipis que a partir d'avui es veuen afectats per l'activació del nivell 3 -que implica la suspensió de totes les autoritzacions d'activitats que poden generar perill d'incendi forestal- són els següents: a l'Alt Empordà, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Colera, el Port de la Selva, la Selva de Mar, l'Escala, Llançà, Palau Santa Eulàlia, Palau-Saverdera, Pau, Portbou, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, Siurana, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat, Vilajuïga i Vilamacolum. I al Baix Empordà, Albons, Begur, Bellcaire d'Empordà, Foixà, Fontanilles, Gualta, la Tallada d'Empordà, Mont-ras, Palafrugell, Palau-sator, Pals, Regencós, Serra de Daró, Torroella de Montgrí, Ullà, Ultramort, i Verges.El cos d'Agents Rurals conjuntament amb el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF), i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut