Barcelona

Restringida l'entrada de vaixells al Port de Barcelona per un nou augment de boira

El Port ja s'ha tancat des de les sis del matí fins al migdia i a l'aeroport també hi ha hagut cancel·lacions, amb alguns vols desviats a Reus

RedaccióActualitzat

Al Port de Barcelona han començat a entrar els primers vaixells cap al migdia, després que la boira hagi impedit des de les sis del matí qualsevol entrada o sortida. Primer passen els creuers i vaixells de passatge i després ho faran els de mercaderies. A continuació ho faran les sortides previstes. Tot plegat està provocant cues de centenars de persones que estan pendents d'embarcar en el seu creuer.

A la tarda, s'ha repetit l'episodi de boira i s'ha decidit restringir altra vegada l'entrada i sortida d'embarcacions al Port. Les restruccions al trànsit portuari ha fet que tornessin a acumular-se alguns vaixells fora de la bocana. Des del Port informen que la situació meteorològica és molt variable i que, per tant, es podria haver de tancar una altra vegada la circulació de vaixells. De tota manera, podria ser que al llarg de les pròximes hores torni a augmentar la boira i s'hagi de tornar a tancar el trànsit.

L'aeroport del Prat també està afectat, encara que no ha calgut restringir el trànsit aeri. Sí que alguns vols d'arribada a Barcelona s'han hagut d'esperar més del compte abans de poder aterrar, una circumstància que ha provocat alguns retards en els vols de sortida. Dos vols procedents de Sevilla i Roma han hagut de ser desviats a l'aeroport de Reus perquè els avions no estaven equipats per aterrar en condicions de boira. A més, s'han cancel·lat quatre vols, dos de sortida i dos d'arribada. Ara, la situació en aquesta àrea ha millorat i, segons AENA, l'aeroport està plenament operatiu. En tot cas, AENA recomana consultar l'estat dels vols al seu web.

Les boires costaneres apareixen amb freqüència a la costa catalana durant la primavera pel xoc d'una massa d'aire càlid que es troba en contacte amb les temperatures fredes de l'aigua de mar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut