Brasília

Restablerta parcialment l'apagada que ha deixat 50 milions de brasilers sense llum

Les principals ciutats del Brasil, com Rio de Janeiro i São Paulo, i de fet bona part del país han quedat a les fosques per una tempesta de vent i pluja que ha avariat la central hidroelèctrica d'Itaipú, la més important del món. La falta d'electricitat ha deixat milions de cases sense llum i també ha afectat serveis com el metro o el telèfon. Les autoritats han reforçat el desplegament policial en previsió d'incidents o saquejos.

Actualitzat
Una tempesta de vent i pluja ha provocat una apagada al Brasil que ha deixat milions de persones sense llum. L'apagada ha afectat deu estats diferents, els que concentren el gruix de la població brasilera.

El subministrament elèctric, però, ja s'ha restablert a pràcticament tots els estats afectats. Tot i això, el dia s'ha despertat amb molts problemes de trànsit perquè no funcionaven els semàfors.

La policia ha vigilat els carrers durant tota la nit per evitar saquejos i problemes de segurat però no s'ha detectat cap incident ni a São Paulo ni a Rio de Janeiro, les principals ciutats afectades.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut