Imatge d'arxiu d'una catenària a Calaf
Una avaria a la catenària per causes que es desconeixen és la causa de la interrupció.
Ripoll

Restablerta la circulació de trens entre Ribes de Freser i Planoles després d'una avaria a la catenària

La línia 3 de Rodalies de Renfe, la que uneix Barcelona amb Puigcerdà, ha quedat interrompuda aquest dissabte a la tarda durant gairebé tres hores entre Ribes de Freser i Planoles per una avaria a la catenària que ha deixat el servei sense subministrament elèctric. Els danys han estat provocats per les restes d'una tala d'arbres aliena a l'explotació ferroviària i han obligat els tècnics d'Adif a reparar el sistema d'electrificació. Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera mentre no s'ha solucionat el problema.

Actualitzat
La circulació ferroviària s'ha interromput passats 22 minuts de les dues de la tarda i no s'ha tornat a restablir fins gairebé un quart de sis. Tècnics d'Adif han detectat que un cable del sistema d'electrificació estava trencat i han mobilitzat personal i maquinària especialitzats per reparar les instal·lacions i investigar les causes de l'avaria.

La interrupció ha sorprès un tren amb destinació a Puigcerdà a mig camí però ha pogut retrocedir a l'estació de Ribes de Freser i els passatgers han pogut continuar el viatge per carretera. Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers, s'ha establert un servei alternatiu per carretera entre Ribes de Freser i Planoles, que ha comptat amb set persones d'informació i atenció al client i dos autocars.

El cable s'ha trencat per la caiguda de les restes d'un arbre procedents d'una tala aliena a l'explotació ferroviària que uns particulars feien a les proximitats de la sortida d'un túnel, a l'altura de Ribes de Freser. El servei de seguretat d'Adif té previst presentar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per aquests fets.
Anar al contingut