Operaris treballant per redreçar el tren que ha descarrilat
S'han instal·lat 500 metres de rail que s'havien fet malbé
Capçanes

Restablerta la circulació a l'R-15 quatre dies després d'un descarrilament a Capçanes

El conseller de Territori demanarà a l'Estat que acceleri les inversions en aquesta línia, que acumula quatre descarrilaments en un any i mig

RedaccióActualitzat

Quatre dies després del descarrilament d'un tren de mercaderies a Capçanes, Adif ha aconseguit reparar les destrosses que va provocar i ha pogut restablir la circulació de trens de l'R-15 entre Reus i Móra la Nova.

El descarrilament va passar en un revolt d'entrada a un túnel entre els Guiamets i Marçà, al Priorat, on una trentena d'operaris han treballat aquests dies per refer els carrils i la catenària afectats.

Des de dijous i fins aquest dilluns al matí, vuit autobusos han cobert aquest trajecte per carretera.

És el quart descarrilament que hi ha en un any i mig en una zona molt malmesa, amb via única, i que té un pas constant de trens de mercaderies. Usuaris, alcaldes i Generalitat han denunciat un manteniment deficient de la línia.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha demanat aquest dilluns al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, amb qui ha coincidit a Barcelona, que s'acceleri la inversió pressupostada per a l'R-15, que aquest any ja acumula 5 avaries de tren i 5 d'infraestructures.

Renfe i Adif han obert una investigació per determinar les causes de l'accident.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut