Madrid

Responsables d'Iberia es mostren convençuts que la compra de Spanair beneficiaria el Prat

La companyia aèria Iberia ha insistit, en la presentació dels resultats de la companyia el 2007, a comprar Spanair. Malgrat les reticències mostrades des de diverses bandes, la companyia pensa que l'adquisició beneficiaria l'aeroport del Prat. Pel que fa a les xifres, Iberia gairebé ha triplicat guanys, en l'últim exercici, ja que ha registrat un benefici net de 327,6 milions d'euros davant dels 116 milions de l'anterior. A més, la companyia ha facturat 5.521 milions, un 2,5% més que el 2006.

Actualitzat
Els directius d'Iberia estan totalment disposats a comprar Spanair. Malgrat les reticències que hi han mostrat en els últims dies tant el president de la Generalitat, José Montilla, com diverses associacions com les agències de viatges, que diuen que la concentració de les dues companyies podria afectar la competència i els interessos de Barcelona.

Responsables de la companyia aèria han insistit en la intenció de portar a terme l'operació i han afirmat que, si finalment els ho permeten, el sector i, sobretot, l'aeroport de Barcelona se'n veuria beneficiat.

El triple de beneficis

Iberia ha registrat un benefici net de 327,6 milions d'euros el 2007, un 182% més respecte als 116 milions de l'exercici anterior, i ha obtingut un benefici d'explotació abans d'impostos, interessos, amortitzacions i lloguers de flota (Ebitda) de 932,02 milions d'euros, fet que suposa un increment del 17,9% respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Els ingressos operatius de la companyia s'han situat en 5.521 milions d'euros, cosa que representa un creixement del 2,5% respecte a l'any anterior, segons ha informat l'aerolínia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El nombre de passatgers ha baixat, però la demanda de vols ha augmentat i això ha permès que els ingressos per passatge augmentessin un 1,8%, fins als 4.034,2 milions d'euros.

El nombre total de passatgers per quilòmetre transportats (PKT) ha augmentat un 3,3% respecte a l'any anterior, davant d'un increment de l'1% en el nombre de seients per quilòmetre oferts (AKO). Així, el coeficient d'ocupació de passatge ha millorat 1,8 punts percentuals, i ha arribat al 81,6%.

Pel que fa al compte de despeses d'explotació, el 2007, al contrari d'altres anys, no s'ha vist afectat per l'augment dels costos del combustible, ja que la companyia ha aconseguit reduir aquesta despesa un 2,7%, fins a 1.145 milions d'euros, import que suposa un 21,9% dels costos totals d'Iberia.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut