Estats Units

Resolt el misteri de la mort d'Amelia Earhart, l'aviadora que va travessar l'Atlàntic

Les anàlisis indiquen que els ossos trobats en una illa remota del Pacífic corresponen a l'aviadora

RedaccióActualitzat

Noves proves forenses indiquen que la primera aviadora que va travessar sola l'oceà Atlàntic, Amelia Earhart, va morir com a nàufraga en una illa del Pacífic.

Fins ara es pensava que Earhart havia desaparegut misteriosament l'any 1937 mentre sobrevolava l'oceà. Molts van suposar que el seu avió s'havia estavellat contra l'aigua. Ella i el seu navegant, Fred Noonan, no van ser vistos mai més.

Ara, un grup d'investigadors forenses creu que va morir com a nàufraga a l'illa de Nikumaroro, a mig camí entre Hawaii i les illes Salomó, on l'any 1940 es van trobar uns ossos.

 

 

Les anàlisis actuals, publicades a la revista Forensic Anthropology, indiquen que les restes corresponen gairebé amb un 99% de probabilitat a la llegendària aviadora nord-americana. Richard Jantz, professor emèrit d'Antropologia i director emèrit del Centre d'Antropologia Forense de la Universitat de Tennessee, ha reexaminat set mesures òssies fetes l'any 1940 pel metge D. W. Hoodless, que va arribar a la conclusió que els ossos trobats a Nikumaroro eren d'un home.

Jantz ha utilitzat tècniques quantitatives modernes, incloent-hi Fordisc, un programa informàtic per determinar el sexe, l'ascendència i l'alçada de les mesures dels ossos, que finalment va concloure que eren d'una dona.

Jantz també ha comparat la llargada dels ossos amb els d'Earhart. Ha obtingut la longitud de l'húmer i del radi fent mesures a escala de fotografies, amb peces de roba i a partir de la llicència de pilot.

 

 

L'any 1940, l'expedició va trobar un crani, una sabata de dona i una eina de l'armada que hauria pogut fer servir Fred Noonan. També van trobar una ampolla de Benedictine, un licor que la pilot sovint portava.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut