Jakarta

Rescaten una orangutana albina, el segon primat de pèl blanc conegut

L'orangutana té cinc anys i, fins ara, vivia en captivitat en una illa d'Indonèsia

RedaccióActualitzat

Floquet de Neu ja no és l'únic primat albí que ha existit. Activistes ambientals han rescatat a l'illa indonèsia de Kalimantan una orangutana albina "extremadament rara" després que la policia avisés que l'animal estava en captivitat. La Fundació de Supervivència de l'Orangutan de Borneo ha explicat que el rescat es va fer aquest dilluns.

Els activistes han informat que es tracta d'una femella de cinc anys i que tant el seu pèl com els seus ulls i la seva pell són més pàl·lids del que és habitual. A més, és molt sensible a la llum. L'orangutana l'han mantingut captiva residents d'aquesta illa, on la desforestació causada pels petits propietaris i algunes empreses han posat en perill la vida i l'hàbitat de desenes d'espècies.

 

 

La fundació que ha organitzat el rescat ha indicat que, un cop s'hagin fet tots els estudis per avaluar el seu estat de salut, es buscarà la millor estratègia per al seu "benestar a llarg termini i la seva conservació". Un portaveu d'aquesta organització ha confirmat que l'orangutana està bé i que la seva forma d'actuar fa pensar que va ser criada entre la natura. "Hi ha moltes possibilitats que aviat pugui ser alliberada per tornar al seu hàbitat natural", ha afirmat aquest portaveu de la Fundació de Supervivència de l'Orangutan de Borneo.

 

 

Fa poc més de 50 anys, el goril·la Floquet de Neu apareixia a la portada de la prestigiosa revista "National Geographic". Fins ara era l'únic primat de pell blanca que es coneixia. Un càncer de pell es va endur l'hoste més il·lustre del Zoo de Barcelona el novembre del 2003.

♦ Científics de la Pompeu Fabra atribueixen el seu albinisme al parentiu dels seus pares

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut