Ascó

Rescaten un treballador de la central nuclear d'Ascó després de bolcar l'embarcació amb què feia feines de neteja

El desembassament d'aigua de l'Ebre que es fa anualment per reduir el gran nombre d'algues que hi ha al riu ha provocat un ensurt als dos ocupants d'una embarcació, dos operaris de la central nuclear d'Ascó. La riuada sobtada ha fet bolcar la barca amb què precisament estaven retirant les algues enganxades a les turbines de la central nuclear. Un dels treballadors ha pogut arribar a la riba, però l'altre l'han hagut de rescatar els Bombers de la Generalitat. Després de tres quarts d'hora l'han tret de l'aigua amb símptomes d'hipotèrmia. Tots dos han estat evacuats als serveis mèdics de la central nuclear i es troben amb bon estat de salut, segons han informat fonts de la central.

Actualitzat
La central nuclear d'Ascó ha dut a terme la segona riuada d'aigua controlada de l'any a l'Ebre, de fins a 1.300 metres cúbics per segon, d'acord amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i en el marc del Pla de Neteja del Curs del Riu Ebre en plantes macròfites.

El desembassament ha començat a les vuit del matí amb l'obertura de les comportes del pantà de Flix i ha finalitzat a les nou del vespre, amb l'objectiu de netejar el riu d'algues que compliquen els treballs de la central nuclear.

A més de l'obertura de comportes, durant aquesta operació es fa circular l'aigua de descàrrega i s'abaixa un 25% la potència de cadascun dels grups de producció, amb la finalitat de reduir el cabal derivat cap a la captació de la central. Aquesta ha estat la causa que ha provocat que la barca dels dos treballadors bolqués. Aquesta embarcació és la que s'afegeix addicionalment per impedir l'entrada d'algues a la central.
Anar al contingut