L'animal, d'un metre de longitud, tenia ferides al cap.
L'animal, d'un metre de longitud, tenia ferides al cap.
Lliçà de Vall

Rescaten un llangardaix d'un metre de longitud en una casa de Lliçà de Vall

Els Agents Rurals han recuperat un exemplar de llangardaix argentí, d'un metre de longitud, que va aparèixer dissabte en una casa de Lliçà de Vall. Els inquilins es van trobar l'animal, que és d'una espècie protegida provinent de l'Amèrica del Sud, al menjador. Se sospita que la bèstia es va escapar de les instal·lacionis d'algun veí. Aquesta espècie pot arribar al metre i mig i està especialment activa durant la primavera i l'estiu. Segons ha indicat la Generalitat, es pot comercialitzar sempre que sigui de procedència lícita. L'animal és ara al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, a Masquefa, on l'han curat de les ferides que li van fer els veïns per foragitar-lo de casa seva.

Actualitzat
Aquest no és l'únic animal exòtic capturat els últims dies a Catalunya. La setmana passada, a Llagostera, van recuperar un exemplar de varà de la sabana. I a Caldes d'Estrac, una serp pitó.

La Generalitat ha recordat que tenir a casa animals salvatges que es puguin comerciar i puguin fer danys a les persones pot suposar una multa de fins a 2.000 euros.


Anar al contingut