La Pedriza de Manzanares
La Pedriza de Manzanares (Foto; www.turismoyfotos.net)
Madrid

Rescaten quatre muntanyenques perdudes a La Pedriza gràcies al Whatsapp

Els Bombers de la comunitat de Madrid han rescatat aquesta nit quatre noies de 27 anys que s'havien perdut a la muntanya, que van poder ser localitzades en un ús combinat de les noves tecnologies en telefonia mòbil i de localització GPS.

RedaccióActualitzat
Els Bombers de la comunitat de Madrid han rescatat aquest divendres a la nit quatre muntanyenques de 27 anys que s'havien perdut a La Pedriza, que van poder ser localitzades en un ús combinat de les noves tecnologies en telefonia mòbil i de localització GPS.

Fonts d'Emergències 112 han informat que a les 18.20 hores va arribar l'avís al 112 de quatre dones que es trobaven perdudes, ja caiguda la nit i sense llanternes, al coll de la Dehesilla, a La Pedriza del Manzanares.

Emergències 112 ha passat l'avís als Bombers de la Comunitat de Madrid que van posar en marxa al Grup de Rescat en Altura (GERA).

Els bombers del GERA van establir contacte telefònic amb les muntanyenques, que els han indicat que disposaven de telèfons intel·ligents, "smartphones", dotats amb l'aplicació de missatgeria Whatssapp. L'ús combinat de totes dues tecnologies va permetre als Bombers localitzar la posició en què es trobaven les dones amb un marge d'error de només 10 metres, gràcies al sistema de navegació per satèl·lit GPS.

En menys de dues hores, els bombers del GERA han arribat al lloc on es trobaven les muntanyenques perdudes, al paratge denominat el Laberinto, en perfecte estat de salut, i les han acompanyat a l'aparcament.

Anar al contingut