La Marina italiana rescatant una embarcació que s'apropava a les costes de Lampedusa. (Foto: Reuters)
La Marina italiana rescatant una embarcació que s'apropava a les costes de Lampedusa. (Foto: Reuters)
Lampedusa

Rescaten prop de 600 immigrants a Lampedusa procedents de Síria, Palestina i Eritrea

La Marina italiana rescata 596 immigrants a les costes de l'illa siciliana. Els ha atès l'"operació Mare Nostrum", dispositiu militar i humanitari creat a l'octubre de 2013 després de les tragèdies viscudes a Lampedusa.

RedaccióActualitzat

La Marina italiana ha rescatat en les últimes hores 596 immigrants, 103 de les quals són dones i 62, menors, que viatjaven en diverses embarcacions al sud de l'illa de Lampedusa.

Segons informa la Marina italiana, la fragata ha aconseguit salvar 323 persones que asseguren venir de Síria i Palestina, i que viatjaven amuntegades en una barca després de ser localitzats per un "drone" que sobrevolava la zona. En una altra operació de salvament, la bricbarca "Sfinge" ha rescatat 273 immigrants que van declarar procedir d'Eritrea.

Els rescatats van ser atesos a alta mar pel personal mèdic i per algunes associacions humanitàries, i van ser identificats mentre se'ls duia a terra ferma.

El Ministeri de l'Interior italià encara no ha emès cap comunicat d'on seran traslladades aquestes persones.

L'encarregada d'atendre els immigrants ha estat l'anomenada "operació Mare Nostrum", dispositiu militar i humanitari creat a l'octubre de 2013 després de les últimes tragèdies al mar. Des de la seva posada en marxa, la Marina ha rescatat 10.134 persones, entre les quals 713 dones i 1.019 menors.

Anar al contingut