Arriba a port el cos d'una persona recuperat al mar mentre s'atenen els immigrants rescatats (EFE)
Arriba a port el cos d'una persona recuperat al mar mentre s'atenen els immigrants rescatats (EFE)
Tarifa

Rescaten prop de 700 immigrants de 62 pateres a l'Estret i el mar d'Alborán

S'han recuperat els cossos de 4 persones que han perdut la vida quan intentaven arribar a la costa

Actualitzat

Allau de persones que han intentat aquest divendres arribar a les costes andaluses dels del nord d'Africa. Els efectius de Salvament Marítim, han rescatat, en menys de 24 hores, 682 persones que travessaven en 68 pateres l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán.

 

També s'han recuperat 4 cadàvers de l'aigua en la zona de l'Estret. Una l'han localitzat al mar, on probablement ja hi era des de feia dies.

 

 

El gruix dels rescats marítims s'han fet a la zona de l'Estret. Mentre que al mar d'Alborán s'ha fet el rescat de 5 pateres amb 211 persones a bord. En una d'elles hi anaven dos nadons.

 

 

El dispositiu de recerca i auxili s'ha engegat a les 4 de la matinada quan s'ha detectat un gran nombre de pateres que intentaven arribar a les costes gaditanes.

L'operatiu es manté actiu perquè hi ha constància de més pateres a la deriva a la zona. Hi treballen set embarcacions de rescat i un helicòpter "Helimer 202" que fa tasques de rastreig.

A la tarda s'hi ha afegit una altra embarcació de salvament i un avió de l'exercit de l'aire. La boira que hi ha a la zona fa molt difícils les tasques de rastreig.

 

Els immigrants, entre els que hi ha homes, dones, algunes embarassades, i nens, els han portat als ports de Tarifa, Motril i Almeria. Els equips de Creu Roja han atès als immigrants en arribar a terra, alguns d'ells han necessitat assistència sanitària, com explica Miguel García de la Creu Roja.

"Sobretot abric, roba seca, perquè s'estabilitzin. Venen de passar moltes hores al mar, molts venen amb marejos, i casos d'hipotèrmia. En casos d'hipotèrmia severa se'ls trasllada al centre hospitalari o se'ls atén aquí al mateix port."

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut