Estartit

Rescaten el cadàver del submarinista belga desaparegut a la Cova del Francès de l'Estartit

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil ha trobat al migdia el cadàver del submarinista belga ofegat a la Cova del Francès de l'Estartit el 22 d'agost. El cos es trobava en una galeria secundària de la cova, a 42 metres de profunditat. Segons ha explicat Fernando Aguirre, cap del GEAS, el cos era en una galeria secundària de la cova, a 205 metres de l'entrada principal. Després de sis dies de recerca, s'ha aconseguit treure el cos de la cova cap a les 13 hores i s'ha transportat al port de l'Estartit, on una comitiva judicial ha de procedir a fer de forma oficial l'aixecament del cadàver.

Actualitzat

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) ha aconseguit, després de sis dies de treball, rescatar el cos sense vida de Marc Royen, el submarinista belga que va desaparèixer el dia 22 d'agost passat a la cova submarina del Francès de l'Estartit. Per aconseguir-ho, els submarinistes s'han submergit per torns de matí i tarda durant aquests sis dies a la cova, després que els espeleòlegs del GEAS van aconseguir localitzar el cadàver del submarinista, quan estaven inspeccionant per segon cop la galeria principal de la cova submarina i van trobar una espècie de sala d'uns 20 metres quadrats que en el fons tenia com una finestra i, a la dreta, el cadàver del submarinista. Amb tot, treure a l'exterior el cos, que estava en avançat estat de descomposició, ha estat difícil perquè la gruta on es trobava era molt estreta i el cadàver hi havia quedat adherit al sostre. Per això, el GEAS ha hagut de lligar-li fins a 35 quilos de plom per aconseguir que descendís i així poder-lo treure fins a la sortida de la cova.

Per portar a terme aquesta feina, especialment complicada per les característiques de la cova, s'han desplaçat fins allà agents d'aquesta unitat des de Tarragona i Madrid. En total hi han treballat sis espeleòlegs rescatadors, amb el suport de quatre agents submarinistes més. 

No és la primera vegada que un submarinista desapareix en aquesta cova. De fet se la coneix com la Cova del Francès perquè era la nacionalitat del primer submarinista que hi va morir. Fa vuit anys hi van perdre la vida dos bussejadors més. A l'entrada de la gruta hi ha una làpida que els recorda i alerta de la perillositat d'entrar-hi.

Tot i aquest avís, el submarinista, de 41 anys, va entrar a la cova, amb dos companys més. Ell mateix els va avisar que reculessin, però quan van sortir de l'aigua van veure que no els havia seguit.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut