Motril i Barbate

Rescaten cinc "pateres" en què viatjaven 89 immigrants a les costes andaluses

El degoteig de persones que es juguen la vida per arribar a les costes d'Europa no s'atura. Si ahir eren 106 immigrants els que van ser rescatats avui en són 89 més. En total en 18 hores s'han interceptat cinc "pateres" a les costes de Motril, Cadis i Almeria. Hi viatjaven 35, 24, 16, 8 i 6 immigrants que han estat conduïts a port i es troben sans i estalvis. Només una dona ha hagut de ser ingressada a l'UVI a conseqüència d'una hiperglucèmia.

Actualitzat

Dues embarcacions han estat interceptades a la costa de Motril, a Granada, i una més a prop de la ciutat gaditana de Barbate. En total 75 persones a bord.

La primera "patera", en la qual viatjaven 35 immigrants indocumentats, ha estat rescatada de matinada. L'altra, segons la Guàrdia Civil, va ser interceptada per un patruller amb 24 homes a bord que "es trobaven en bon estat de salut" i que "van ser traslladats a terra ferma". La tercera ha estat localitzada a la costa de Barbate i ha desembarcat a la costa gaditana, on els immigrants han rebut l'assistència dels serveis sanitaris desplaçats fins al lloc del desembarcament perquè presentaven nombroses ferides per cremades i contusions.

Els immigrants de les dues primeres embarcacions han estat conduïts al Centre d'Acollida a l'Immigrant coordinat per la Policia Nacional al port de Motril, on està previst que s'estiguin fins a la seva repatriació.

Al llarg del dia s'han interceptat dues "pateres" més al cap de Gata, a Almeria. En una d'elles hi viatjaven vuit persones i a l'altra, sis. La primera ha estat rescatada amb helicòpter i els immigrants han estat traslladats a l'aeroport d'Almeria, on han estat posats sota custòdia de la Policia Nacional. La segona embarcació ha estat remolcada fins al port d'Almeria i els seus ocupants es troben en mans de la Guàrdia Civil.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut