Membres d'una patera arriben a Màlaga
Membres d'una patera arriben a Màlaga

Rescaten 92 immigrants en 5 pateres i en localitzen 22 més ocults en un camió

RedaccióActualitzat

Salvament Marítim i la Guàrdia Civil han rescatat aquest dissabte 92 immigrants que viatjaven a la deriva en cinc pateres davant de les costes de Màlaga, a Cabo de Palos (Múrcia), a Cabo de Gata (Almeria), a Tarifa (Cadis) i a Torrevella (Baix Segura).

En una altra operació, la Guàrdia Civil ha localitzat 22 immigrants ocults en un doble fons d'un camió que pretenia travessar la frontera de Melilla procedent del Marroc.

L'última patera interceptada ha estat aquesta tarda a les 16.41 per una patrullera de la Guàrdia Civil, a quatre milles al sud de Cabo de Palos, a Cartagena, amb nou immigrants d'origen algerià, tots homes i en bon estat de salut.

Els immigrants han estat traslladats al port de Santa Lucía per l'embarcació de salvament Atenea, on un dispositiu de Creu Roja els ha atès.

53 persones d'origen subsaharià, 49 homes, 3 dones i un nadó, són a Màlaga, després de ser rescatats aquest matí d'una patera a la deriva a 49 milles d'aquesta ciutat andalusa, i una d'elles ha hagut de ser traslladada a un centre hospitalari per hipotèrmia.

A les 7 del matí, després de l'alerta d'un familiar sobre la situació de perill dels immigrants, la Savamar Alnitak els ha rescatat i els ha traslladat al port de Màlaga.

Al migdia, a Almeria, han estat rescatats 11 ciutadans algerians, entre ells dues dones, que viatjaven en una patera, que estava parada a 20 milles nàutiques del cabo de Gata.

Prop de Tarifa (Cadis), Salvament Marítim ha rescatat 10 persones que intentaven arribar a Espanya en una precària embarcació, després de l'avís des del Marroc que havia sortit des de Cap Espartel cap a les tres de la matinada.

Altres nou immigrants més han estat rescatats del mar a Torrevella (Baix Segura).

22 immigrats camuflats en un camió

Els 22 immigrants d'origen subsaharià que viatjaven ocults en un camió i que presentaven símptomes d'asfíxia i ansietat quan han estat localitzats pels agents en el pas fronterer de Beni-Enzar, han estat traslladats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants de Melilla.

Els agents de la Guàrdia Civil han trobat els immigrants en un doble fons molt ben construït, soldat i camuflat i amb la mateixa pintura de la resta del contenidor del camió articulat, i han intervingut els bombers per alliberar-los.

Quatre d'ells han estat atesos pels serveis sanitaris i la Creu Roja perquè han patit un cop d'hipotèrmia per l'elevada temperatura que hi havia a l'interior del doble fons.

El conductor del camió ha fugit pel pas fronterer cap al Marroc, tot i que la Guàrdia Civil ha detingut el seu acompanyant.

Anar al contingut