Els immigrants anaven amuntegats en vaixells (Reuters)
Els immigrants anaven amuntegats en vaixells (Reuters)
Kuala Lumpur

Rescaten 1.500 immigrants davant les costes de Malàisia i Indonèsia

Els immigrants procedents de Birmània i Bangladesh anaven amuntegats en diferents embarcacions després de ser abandonats pels traficants

RedaccióActualitzat

Més de 1.500 immigrants indocumentats procedents de Birmània i Bangladesh han estat rescatats davant les costes de Malàisia i Indonèsia, on han arribat en diverses embarcacions després de ser abandonats pels traficants.

Almenys un miler han arribat davant l'illa de Langkawi, una popular destinació turística situada al nord de Malàisia. Centenars de persones més han arribat fins a la regió indonèsia d'Aceh, al nord de l'illa de Sumatra, on les autoritats les han confinades en una mesquita que han habilitat com a centre d'acollida.

La majoria dels immigrants, entre els quals hi ha dones i nens, són membres de la minoria musulmana rohingya, considerats apàtrides per les Nacions Unides i perseguits a Birmània. Milers de rohingyes fugen cada any de la persecució i la pobresa d'aquest país del sud-est asiàtic. En el seu viatge passen per Tailàndia, on són presa fàcil de les xarxes de tràfic de persones.

Anar al contingut