Els espeleòlegs formaven part d'un grup de 15 persones, dues de les quals monitors
Herran

Rescatats els 7 espeleòlegs catalans atrapats en una cova a França

El grup havia quedat bloquejat sota terra, a 300 metres, i han hagut de recuperar forces abans de sortir a la superfície

RedaccióActualitzat

Rescatats els 7 espeleòlegs catalans atrapats en en un avenc al peu dels Pirineus francesos, a Herran. A primera hora del matí, els agents els han localitzat sans i estavis tot i que es trobaven dèbils, cansats i amb fred. Segons la Gendarmeria francesa, han estat sota terra, a 300 metres i els han fet arribar aigua i menjar. Han volgut esperar que es recuperessin per començar les tasques de rescat. 

Els espeleòlegs formaven part d'un grup de 15 persones, dues de les quals monitors, que feien un curs de formació professional al Pallars Sobirà. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de la Federació Catalana d'Espeleologia, Hilari Moreno, parla d'"irresponsabilitat" i d'haver "creuat una línia vermella de seguretat". Moreno ha recordat que feia tres dies que plovia i que es tracta d'una cavitat complicada. 

Tot plegat ha passat quan el mal temps dels últims dies ha sorprès el grup. Cap a les quatre de la matinada, vuit han aconseguit sortir i alertar de la situació dels altres set, segons fonts de la Gendarmeria, i fins aquest matí no se'ls ha pogut localitzar. Durant unes hores tampoc han tingut contacte amb ells.

Anar al contingut