Uns refugiats, després de baixar del creuer que els va rescatar.
Uns refugiats, després de baixar del creuer que els va rescatar.
Nicòsia

Rescatats a Xipre més de 300 refugiats sirians que volien arribar fins a Itàlia

Els refugiats s'han negat durant hores a desembarcar perquè el seu destí final era Itàlia

RedaccióActualitzat

Els 345 refugiats, majoritàriament sirians, rescatats per un creuer turístic, han accedit finalment a desembarcar al port xipriota de Limassol i han renunciat a arribar fins a Itàlia, el destí del seu viatge.

Dijous, els equips de salvament xipriotes van rebre una crida d'auxili d'un pesquer a la deriva davant les costes de Pafos, al sud-oest de l'illa. Un creuer turístic, que es dirigia a Israel amb 300 ciutadans russos, es va desviar per rescatar-los i els va portar fins al port de Limassol.

Són 293 adults i 52 nens, que sembla que poden haver pagat 6.000 euros els adults i 3.000 els nens per arribar fins a Sicília. Per aquest motiu, la majoria dels refugiats, que estan bé de salut, es negaven a abandonar l'embarcació. Ha costat hores de negociació i finalment les autoritats xipriotes han aconseguit fer-los desembarcar a Limassol. D'allà els portaran a un centre de recepció a prop de la capital, Nicòsia.

La policia obrirà ara una investigació per aclarir les causes del naufragi i identificar els traficants, ja que el capità del pesquer va abandonar l'embarcació quan va quedar a la deriva.

Anar al contingut