Tasmània

Rescatats a Austràlia dos miners sepultats durant 14 dies a 1.000 metres de profunditat

Els dos miners que estaven atrapats en una mina d'or australiana des de fa dues setmanes pel despreniment d'una roca han estat finalment rescatats. Todd Russell, de 35 anys, i Brant Webb, de 36, havien quedat sepultats a un quilòmetre de profunditat a la mina Beaconsfield de Tasmània, al sud d'Austràlia. Un tercer miner va morir en el moment del despreniment.

Actualitzat

Fa 10 dies, els dos miners van ser localitzats amb vida i, des d'aleshores, se'ls proporcionava aliments mentre s'avançava en les tasques de rescat.

Els equips de salvament, cavant a mà, han aconseguit arribar fins al lloc on es trobaven els dos treballadors a les cinc del matí, hora local, i una hora més tard sortien a la superfície fent el signe de la victòria i enmig dels aplaudiments de centenars de persones, entre elles familiars i amics, que s'havien congretat a les portes de la mina.

Tots dos estaven en una gàbia de seguretat quan el 25 d'abril es va produir un moviment tel·lúric que va provocar un despreniment de terra i la mort d'un tercer miner.

Anar al contingut