Els nens dels Wild Boars, en el moment en què els equips de rescat els van trobar a la cova on estaven atrapats
Tailàndia

Rescat a Tailàndia: perforen la muntanya sense èxit per arribar fins als nens

Els 12 nens han pogut escriure una carta a les seves famílies i el monitor ha demanat perdó públicament per portar els nens a la cova

RedaccióActualitzat

Les autoritats tailandeses han aconseguit estabilitzar els nivells d'oxigen dins la cova on hi ha atrapats, des de fa dues setmanes, dotze nens i el seu monitor de futbol.

Això ha donat un respir als equips de rescat, que ahir van fer arribar un tanc d'oxigen a l'interior de la gruta, una operació que va costar la vida a un dels submarinistes.

 

 

Els responsables de l'equip de rescat consideren que els 12 nens i el monitor no es troben encara en condicions de bussejar i, per tant, no podran ser rescatats almenys durant les pròximes hores.

Les autoritats del país diuen, però, que ho faran al més aviat possible perquè no es poden arriscar que comencin les pluges torrencials i pugi el nivell de l'aigua.

 

 

Mentrestant, els socorristes estan intentant una solució alternativa per intentar rescatar els nens atrapats dins la cova: perforar el terreny des de dalt de la muntanya i fer un orifici vertical prou ample que els permeti arribar fins a la cavitat on són els menors.

D'aquesta manera s'estalviarien fer bussejar els nens pels quatre quilòmetres de passadissos inundats, una opció molt arriscada.

En les últimes hores, els experts s'havien mostrat moderadament optimistes perquè les condicions a l'interior de la cova havien millorat. Però a la tarda ha començat a ploure. Això ha obligat a accelerar els treballs i ha posat més pressió als equips d'emergència.

 

 

Tesla envia enginyers al rescat

El fundador de Tesla, Elon Musk, ha anunciat a Twitter que un grup d'enginyers de les seves empreses viatjaran fins a Tailàndia per ajudar en les tasques de rescat.

 



Segons Musk, els enginyers estan esperançats a poder dissenyar una càpsula per poder treure els menors de forma segura a través dels conductes d'aigua:

 



Perforacions a la muntanya

El governador de la província de Chiang Rai ha explicat que, malgrat que ja s'han fet més d'un centenar de forats, alguns de fins a 400 metres de profunditat, encara no han pogut arribar fins a la cova ni localitzar la seva posició:

"Encara estem perforant des del vessant de la muntanya. Avui hem perforat en més de 100 punts, però només hem pogut entrar a 18 forats. El forat més profund que vam fer té 400 metres de fondària, però no pot arribar als nois."

La feina dels submarinistes no s'atura per fer arribar oxigen i queviures fins on són els menors. En cada viatge els bussos triguen unes 11 hores entre anar i tornar i passen per llocs estrets de prop de 2 quilòmetres de llarg, amb una visibilitat pràcticament nul·la i amb forts corrents d'aigua.

 

 

Cartes als familiars

Els nens atrapats a la cova i el seu monitor han pogut contactar amb els seus familiars per carta.

En totes les que han escrit hi ha un missatge comú: els nens diuen que estan bé, que estimen els pares i germans i que troben a faltar la família. En molts casos parlen de plans de futur, de quan surtin de la cova. Un d'ells demana als seus progenitors que li preparin una barbacoa.

Per la seva banda, l'entrenador de futbol ha escrit un missatge donant les gràcies pel suport rebut i demanant disculpes a les famílies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut