Barcelona

Repunt dels joves addictes al joc online i es detecta per primer cop en noies

Els casos s'han multiplicat per 6 en 10 anys, segons la coordinadora de la Unitat del Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge

Mar RieraActualitzat

"Quan vaig complir 18 anys, doncs de mica en mica vaig començar amb els amics, com tothom suposo... Comences anant amb els amics, apostant poc per veure si pots treure alguna cosa per la mateixa tarda o per qualsevol cosa, i de mica en mica comences a jugar cada dia, a anar-hi sol... I canvia molt la cosa d'anar amb els amics i d'anar-hi tu, que es converteixi en una addició, que és el que em va passar".

Ara té 20 anys i, després de més d'un any enganxat a les apostes esportives i arrossegant deutes per valor d'uns 20 mil euros, va decidir demanar ajuda a la Unitat del Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge.

La doctora Susanna Jiménez, que coordina la unitat alerta del repunt dels joves addictes al joc online o presencial en salons d'apostes.

En declaracions a Catalunya Ràdio ha assegurat que els casos s'han multiplicat per 6 en només 10 anys i que cada vegada són més joves. Per això, assegura que és urgent posar fre a la publicitat d'aquestes pàgines. 

"Aquesta publicitat està impactant, està bombardejant com mai una població molt vulnerable que no sap discernir què és un missatge publicitari i què busca un missatge publicitari del que és una informació verídica i real. Aquest és un tema en què urgentment cal actuar des del punt de vista de la prevenció i des d'un punt de vista de la regulació".

Cada any, la unitat del joc patològic de Bellvitge atén uns 400 nous pacients i per primera vegada els arriben noies joves addictes al joc online. 

"Estem veient dones joves, que això no ho havíem tingut mai a la unitat, ni enlloc era freqüent tenir dones joves que consultessin. I ara en tenim que no es posarien davant d'una màquina, no anirien al bingo, no anirien al casino, i en canvi, a la seva habitació desconnecten de problemes a través del joc. Ràpidament tenen deutes i això ja manté la conducta de joc".

 

 

 

Jiménez també alerta que els videojocs cada vegada s'acosten més al món de les apostes online i els mateixos jugadors poden comprar i apostar pels seus protagonistes.

A Catalunya hi ha 10 unitats especialitzades en joc patològic en hospitals públics, dues de les quals estan especialitzades en joves i adolescents.

ARXIVAT A:
Salut
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut