Barcelona

Representants dels correbous mostren la seva oposició a la prohibició de les corrides de toros

Representants de les festes dels correbous han mostrat la seva oposició a la prohibició de les corrides de toros en la seva compareixença al Parlament. El ramader de Deltebre Pedro Fumadó ha advertit els diputats que seran els responsables de la desaparició del toro brau si es prohibeixen les corrides. "Volen convertir la nostra societat en un estat vegetarià", ha remarcat Fumadó. També el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions de Bous de les Terres de l'Ebre ha defensat la festa dels toros al Parlament de Catalunya i ha dit que no l'inquieta que el debat acabi fent desaparèixer també les festes de bous a les Terres de l'Ebre.

Actualitzat
El ramafer de Deltebre ha indicat als diputats catalans que "no poden jutjar un tema que desconeixen", i per això els ha convidat a visitar algunes de les 9 ramaderies que hi ha a Catalunya. Fumadó ha insistit que si desapareixen les corrides s'extingiran els toros braus i ha defensat la festa dels toros dient que amb la seva prohibició "volen convertir la nostra societat en un estat vegetarià, no es pot crear un país propiciat per l'administració". Fumadó, fent un símil torero, ha dit que "les cornades de les persones són més dures que les d'un toro brau" i ha rebatut els arguments dels qui assenyalen el patiment de l'animal com una de les raons per acabar amb les corrides quan ha dit que "mai he vist plorar un toro brau, ni tan sols quan va a l'escorxador".

Al Parlament de Catalunya han fet les seves exposicions representants de dos territoris on la tradició està molt arrelada: el sud de França i les terres de l'Ebre. Christian Bourquin, president de la Unió de les Ciutats Taurines de França, ha explicat que a la Catalunya Nord se segueix amb molta atenció aquest debat i ha defensat els toros com un tret identitari.

"En aquestes ciutats, durant dies, es viu al ritme de la festa, al ritme de la fira, amb aquests espectacles considerats tradicions típicament catalanes, com ho podrien ser els gegants, els castellers, les trobades i els correfocs", ha dit Bourquin, que ha defensat els toros com un tret identitati i ha demanat als seus "cosins" catalans mantenir la festa.

En un sentit semblant s'ha expressat el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions de Bous de les Terres de l'Ebre, Miquel Ferré.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut