Brussel·les

Representants del món polític i econòmic demanen a Brussel·les que prioritzi el corredor mediterrani

Representants del món polític i econòmic català, valencià i balear han reclamat a la Unió Europea que incorpori el corredor mediterrani dins la xarxa de projectes d'infraestructures prioritàries. El ministre de Foment, José Blanco, s'havia compromès a demanar-ho formalment aquest estiu però encara no ho materialitza cap document oficial d'Europa. La presentació del llibre blanc d'aquest projecte s'ha fet aquest dimecres a la tarda a Brussel·les i hi han assistit, entre d'altres, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i el conseller de Política Territorial en funcions, Joaquim Nadal, a més d'economistes com Germà Bel i Andreu Mas-Colell.

Actualitzat
El que es demana és una línia de tren d'ample europeu que uneixi els ports de l'Estat amb el centre d'Europa. Una històrica reivindicació a la qual s'ha afegit la d'un tren d'alta velocitat per passatgers que connecti València amb Barcelona i França.

L'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras ha dit que aquesta línia és "important, urgent i imprescindible". Mentrestant, l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha afegit que podria ser la "locomotora de la recuperació econòmica de l'estat espanyol".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut