Reunió a Foment
Madrid

La patronal d'Uber i Cabify aplaudeix que Foment vulgui obrir diàleg amb el taxi

El sector de les VTC surt "moderadament satisfet" de la reunió amb el ministeri pel conflicte amb els taxistes

RedaccióActualitzat

La patronal del sector dels vehicles de transport amb conductor -on s'inclouen Uber i Cabify- ha sortit "moderament satisfeta" de la reunió amb el Ministeri de Foment pel conflicte amb els taxistes.

El president d'Unauto, Eduardo Martín, ha aplaudit que Foment s'hagi compromès al diàleg entre les dues parts, una proposta que es concretarà al setembre:

"Surto moderament satisfet. Crec que se'ns recull el guant de la creació d'una comissió, perquè el problema és complex i creiem que s'ha d'estudiar en profunditat, per trobar una solució que satisfaci a tothom."

Després de més de tres hores de reunió, el to ha estat més conciliador que a l'entrada, quan el president d'Unauto ha carregat contra els taxistes per voler "mantenir un monopoli" a qualsevol preu.

"Ens ha sorprès molt que hi ha fins i tot tres notes de premsa i sembla que és per acontentar el sector del taxi. Tres notes de premsa significa debilitat del govern."

"El sector del taxi busca evitar, anul·lar i eliminar qualsevol tipus de competència i defensar el seu monopoli passi el que passi."

També a l'arribada, el president d'Unauto ha criticat durament el govern espanyol pel que considera un gest de debilitat. Ha considerat que Foment ha cedit al xantatge del sector del taxi i ha defensat el dret dels conductors de VTC a treballar.

Centenars de taxistes s'han concentrat davant del ministeri per elevar la pressió.


El número 2 de Foment, Pedro Saura, ha argumentat que cal actuar per garantir la ràtio d'un vehicle VTC per cada 30 taxis:

"Un marc estable és bo per a tothom, perquè genera seguretat i certesa. Aquest és el plantejament, a tots ens convé un marc regulatori estable que abordi els problemes estructurals que té el sector. I hi ha un problema estructural clar, que és que no es compleix la ràtio 1:30."

Denuncien concessions als taxistes abans de la reunió

La reunió s'ha convocat en un ambient tens, perquè els representants de les VTC, després de la rectificació de la nota de premsa de la reunió de dilluns amb els taxistes, creuen que el govern espanyol està fent concessions als taxistes abans d'haver parlat amb totes les parts.
Mariano Silveira, director general de Cabify, n'ha parlat a "El matí de Catalunya Ràdio".

"Abans d'asseure's amb les VTC, que és el sector que ells pretenen eliminar, perquè efectivament s'eliminaria el sector de les VTC amb aquesta dinàmica de regulació que pretenen, ja han tret un comunicat dient el que faran. No ho sé, la veritat és que una cosa així no l'he vist mai."

Eduardo Martín, president d'Unauto VTC, també ha demanat que es garanteixi la seguretat dels seus conductors i vehicles després dels incidents de la setmana passada.

"Li demanarem al govern que no cedeixi al xantatge i, en segon lloc, li demanaré seguretat. No vull ni una sola lluna més trencada en cap dels nostres cotxes, no vull cap conductor més que surti al carrer amb por, i això m'ho han de garantir abans de parlar de res més."

Aquest dimecres el ministre presidirà la Conferència Nacional del Transport, amb totes les parts més les comunitats autònomes, a l'espera que, divendres, el Consell de Ministres faci algun intent més per trobar-hi una solució, tot i que el ministeri ja ha comunicat als taxistes que per divendres el termini és molt just.

D'altra banda, aquest dimarts, a Barcelona, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, s'han reunit amb representants del sector del taxi per valorar i analitzar la situació generada pels darrers dies de la vaga.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut