Castell de Mur

Recuperen els cossos del matrimoni sepultat per l'esllavissada al Pallars

Els bombers han analitzat el terreny fins al migdia per assegurar-se que és prou estable

RedaccióActualitzat

Aquest migdia s'ha reprès la recerca de les dues persones que haurien quedat atrapades per una esllavissada a Castell de Mur, al Pallars Jussà. A primera hora de la tarda, els equips d'emergència han recuperat els cossos.

Un tram de la carretera LV-9124 ha desaparegut sobre tones de terra i roques de grans dimensions.

Aquesta via és un antic camí veïnal, de 7 quilòmetres, que transcorre entre Castell de Mur i el poble de Moror, en el municipi de Sant Esteve de la Sarga.

 

Els dos ocupants del vehicle, que en aquell moment circulava per la via, són els pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, també al Pallars Jussà. Eren l'únic matrimoni que vivia a Sant Esteve de la Sarga durant tot l'any i la fatalitat va fer que tornessin cap a casa ahir a quarts de tres de la tarda, moment en què es va produir l'esllavissada.

Aquest matí, un equip de geòlegs ha analitzat el terreny per veure si permetia treballar-hi per localitzar el cotxe i els seus ocupants.

 

A dos quarts d'una, els Bombers han informat que segons els geòlegs el terreny és prou estable per iniciar les tasques de rescat.

 

Segons els veïns, feia anys que no hi plovia tant, a la zona. Els geòlegs asseguren que aquest factor ha "ajudat" que passés una esllavissada molt poc habitual.

 

Joan Palau, geòleg de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, ha explicat que s'ha desprès "una massa d'uns 20.000 metres cúbics, que són unes 50.000 tones".

La gran magnitud de l'esllavissada és evident quan es comparen les imatges d'abans i després que passés.

 

Des dels Bombers de la Generalitat, Jordi Martínez ha explicat que el desenrunament es farà, sobretot, de manera "manual, amb l'ajuda d'eines manuals", i que només s'utilitzarà alguna màquina "amb alguna pedra de gran volum que no es pugui desenrunar manualment".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut