Un gran nombre de persones es van aplegar a les portes de l'església metodista Mare Emanuel, de Charleston
Un miler de persones a fora de l'església metodista Mare Emanuel, de Charleston
Estats Units

Repic de campanes i homenatge a les víctimes del tiroteig de Charleston

Més de mil persones han omplert el recinte i els voltants; els càntics i les pregàries han estat la nota dominant, entre escenes de gran emoció

RedaccióActualitzat

Homenatge especial per a les nou víctimes de la matança de l'església metodista Mare Emanuel de Charleston. Les esglésies d'aquesta localitat de Carolina del Sud, als Estats Units, han fet repicar les campanes en memòria de les víctimes de Dylann Roof.

Quatre dies després de la matança, els feligresos hi van tornar a entrar per assistir a la missa d'aquest diumenge. Més de quatre-centes persones van acudir al primer ofici per expressar la solidaritat i el dolor per la mort de les nou víctimes. Aquest cop la policia va extremar les mesures de seguretat i va escorcollar les bosses i les pertinences dels assistents. 

Als parlaments, el reverend John Gillison va equiparar el presumpte autor amb el diable.

A fora del temple hi havia centenars de persones, un miler, majoritàriament blanques, que volien expressar la solidaritat amb les víctimes. Els càntics i els precs van ser la nota dominant entre escenes de gran emoció. L'entrada de l'església va quedar coberta de rams de flors, espelmes i missatges en memòria de les víctimes.

El tiroteig de dimecres també ha revifat el debat sobre l'ús de la bandera confederada, que el presumpte autor duia a la matrícula del seu cotxe i que oneja al capitoli de Carolina del Sud. Molts negres la consideren un símbol del passat esclavista dels Estats Units i de la supremacia blanca al sud.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut