Imatge de la plaça de Catalunya just després d'acabar l'acampada.
Imatge de la plaça de Catalunya el matí després d'acabar l'acampada.
Barcelona

Reparar la plaça de Catalunya costarà almenys 240.000 euros

El pas dels indignats per la plaça de Catalunya costarà uns 240.000 euros a l'Ajuntament de Barcelona. Així ho ha estimat el consistori, que ha calculat el cost que tindrà reparar els desperfectes de l'acampada, sense comptar ni les estàtues ni la mateixa operació de desallotjament. Assumpta Escarp, la tercera tinenta d'alcalde en funcions i responsable de Seguretat, ha explicat, en declaracions als periodistes, que s'haurà de restituir mobiliari urbà i la jardineria, a més de la capa de protecció del terra en forma d'estrella, que els indignats han danyat parcialment.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha calculat que reparar els desperfectes de l'acampada dels indignats a la plaça de Catalunya costarà almenys 240.000 euros.

Això comptant el mobiliari urbà i la jardineria malmesa, ja que de la reparació de les estàtues se n'encarrega Patrimoni perquè són elements del patrimoni històric artístic.

Després de cinc sessions de negociació amb els indignats per a una sortida pactada, en què han intervingut algunes persones del moviment del 15-M, aquest dijous a la matinada s'ha procedit a l'operació conjunta de Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i els serveis de neteja municipals.

L'acampada ha acabat amb un "desallotjament pacífic" i ha tingut el suport d'un decret d'alcaldia que va signar l'encara alcalde en funcions, Jordi Hereu, i que es va traslladar als cossos policials i a la Fiscalia, segons ha relatat Escarp. L'operació s'ha saldat sense detinguts, però amb uns 150 identificats d'entre els 200 que hi havia a la plaça quan es va procedir a desallotjar-la.
Anar al contingut