Un operari sobre el sostre dels Nous Encants.
Els experts conclouen que el tipus de coberta, amb grans pendents, va fer que el sistema de drenatge no funcionés correctament.
Barcelona

Reparar la coberta del nou mercat dels Encants de Barcelona costarà 240.000 euros

Els experts que han analitzat les causes de la inundació de fa un mes han conclòs que va ser el tipus de coberta, amb grans pendents, el que va motivar que el sistema de drenatge no funcionés correctament. D'entrada, s'hauran de fer punts de captació d'aigua a la coberta. I s'hauran de modificar les connexions entre tota la xarxa de recollida d'aigües.

RedaccióActualitzat
El peritatge extern dels Nous Encants encarregat per l'Ajuntament de Barcelona revela insuficiències en la xarxa de drenatge de l'edifici i recomana dotar la coberta de nous dispositius de captació d'aigua, tot i que descarta que la intensitat de la pluja fos la causa de les inundacions que van obligar a ajornar la inauguració del nou edifici.

L'informe, que ha analitzat la part de la coberta on hi va haver els problemes de drenatge més importants, conclou que els pendents elevats, de fins a un 20%, fan que l'aigua hi circuli a una velocitat massa alta, la qual cosa en dificulta la introducció al dispositiu de captació. Pel que fa a la xarxa de col·lectors que recull l'aigua que hi arriba des dels baixants, l'estudi diu que té un gran nombre de singularitats geomètriques com colzes, connexions o incorporacions. Per aquest motiu, es recomana posar nous punt de captació d'aigua a la coberta i modificar les connexions entre tota la xarxa de recollida d'aigües: de la coberta als baixants i d'aquests a la xarxa horitzontal de col·lectors.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que el projectista i l'empresa constructora assumiran les obres per reparar el sistema de drenatge. Modificar la coberta del nou mercat dels Encants de Barcelona costarà 240.000 euros. L'arquitecte i l'empresa constructora les pagaran.

A la nota, el consistori reitera que només acceptarà l'obra quan es certifiqui que compleix tots els requisits de qualitat exigits. La setmana que ve es farà una assemblea conjunta entre govern municipal i els paradistes on es fixarà el nou calendari de trasllat.
Anar al contingut