València

Rep l'alta una de les dues noies a qui li va fer reacció la vacuna del papil·loma

Els metges de l'Hospital Clínic de València han donat l'alta a la noia de 15 anys que hi va ingressar després que li va ser administrada la vacuna del virus del papil·loma, que li va fer una reacció adversa. La noia ha passat 40 dies al centre hospitalari. L'altra menor que també havia tingut una reacció adversa a la vacuna, de 14 anys, continua ingressada a la unitat de cures intensives (UCI). Va tornar-hi dissabte passat després d'una crisi convulsiva quan era a planta. La noia, que és a l'hospital des del 4 de febrer, es troba estable i conscient.

Actualitzat
Les dues noies van haver de ser ingressades després de rebre una segona dosi d'un lot de vacunes de la marca Gardasil contra el virus del papil·loma humà, responsable del càncer de coll d'úter. Les dues nenes van ser donades d'alta i van haver de reingressar en diverses ocasions. Els pares de les menors van reclamar la intervenció del ministre.

Quan es van detectar aquests dos casos, el Ministeri de Sanitat va fer una crida a la calma. El Departament de Salut va localitzat a Catalunya dosis de la vacuna sospitosa d'haver provocat la reacció a les dues nenes i les va immobilitzar com a mesura de precaució, tot remarcant que no hi havia cap risc.

Des que es va començar a administrar, la vacuna ha estat al centre de la polèmica. Més de la meitat dels catedràtics de Salut Pública de les universitats espanyoles van signar un manifest per demanar una moratòria en l'aplicació. El manifest demanava que se n'aturés l'administració per poder estudiar els casos que han presentat reaccions i obrir un debat sobre el tema.
Anar al contingut