Façana de l'Hotel Fenals Mar de Lloret de Mar després de les obres de millora. ACN
Lloret de Mar

Reobren dos hotels de Lloret que es van clausurar perquè tenien la llum punxada

Els hotels canvien de propietari: l'empresa Alegria Hotels paga els rebuts pendents al consistori, arregla les connexions i negocia l'adquisició dels altres dos establiments

Actualitzat

El setembre passat, l'Ajuntament de Lloret de Mar va clausurar quatre hotels després que es descobrís que tenien la llum punxada i deutes milionaris amb l'Ajuntament, entre altres irregularitats. Alguns no tenien connexió legal a la xarxa de gas, devien diners a proveïdors i també devien a l'Ajuntament més de 450.000 euros.

El frau va quedar al descobert després que un incendi a l'hotel Sun Village va obligar a desallotjar 238 persones. El foc va començar en un generador de gasoil que estava en funcionament perquè la companyia subministradora havia tallat la llum a l'establiment, que la tenia punxada del carrer.

Els tancaments van deixar 130 treballadors al carrer i van obligar a recol·locar en pocs dies més de 1.500 turistes. Un fet que va fer mal a la marca turística d'aquesta població de la Selva.

Darrere dels quatre hotels hi havia el mateix gestor, l'empresari José Luis Velasco.

Ara la situació ha canviat. La cadena Alegria Hotels reobre aquest mes d'abril dos dels establiments clausurats. L'antic hotel Savoy reobre aquest cap de setmana sota el nom de Fenals Mar i es negocia l'adquisició dels altres dos. A més, es manté la mateixa plantilla d'empleats.

L'hotel, situat a la prop de la platja de Fenals, ja està ple per a la Setmana Santa i durant el mes d'abril ja hi ha un 71% d'habitacions reservades.

L'empresari Joan Pascual explica que posar al dia els hotels ha estat una tasca "feixuga" perquè calia refer les connexions de subministraments, fer obres i saldar deutes amb l'Ajuntament per recuperar la llicència d'activitats.

Esborrar l'empremta de Velasco i tornar a guanyar la confiança dels operadors turístics també ha estat un altre dels objectius de l'empresa Alegria Hotels. El seu propietari, Joan Pascual, també és operador turístic i va ser un dels màxims responsables de reallotjar en altres hotels els 1.500 turistes afectats pel tancament dels hotels de Velasco:

"Els inicis han estat durs, l'hotel tenia mal nom per tot allò que va passar però som gent que treballem de manera seriosa i ja ens coneixen"

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, celebra la reobertura dels hotels i recorda que mantenen intacte el pols amb l'antic gestor dels hotels, José Luis Velasco, que han sancionat amb multes per valor de 3,3 milions d'euros.

 

Anar al contingut