Berlín

Reobren 3.000 granges de bestiar alemanyes tancades per una possible contaminació del pinso

Prop 3.000 granges de bestiar alemanyes que havien estat clausurades perquè el pinso estava contaminat amb dioxines han tornat a obrir. Les autoritats del país asseguren que els seus productes alimentaris no representen cap risc per als consumidors. Malgrat tot, però, es manté el tancament de 1.500 explotacions de porc i aviram.

Actualitzat
Unes 3.000 granges de bestiar de la Baixa Saxònia, a Alemanya, han pogut tornar a obrir després d'haver estat clausurades divendres per una possible contaminació de pinso amb dioxines.

Segons el Ministeri d'Agricultura d'aquest estat alemany, les anàlisis que s'han fet garanteixen que els productes alimentaris obtinguts de les granges que ara s'han tornat a obrir no presenten cap risc per al consumidor.
 
L'alerta va començar quan es va saber que el pinso d'un important fabricant tenia un nivell elevat de dioxines, a conseqüència de l'ús d'olis industrials a l'hora d'elaborar-lo. Les autoritats també han volgut tranquil·litzar els importadors d'aviram alemany. Malgrat tot, encara continuen tancades prop de 1.500 explotacions de porc i aviram.
Anar al contingut