Nova York

Reoberts els tres aeroports de Nova York afectats pel temporal de vent i neu

Els aeroports nord-americans van recuperant la normalitat després de l'anul·lació d'almenys 2.000 vols. Els tres aeroports de Nova York s'han reobert aquesta matinada, però les terminals continuen sent un caos per la gent que s'hi ha quedat atrapada durant el mal temps. Fins dijous no s'espera que es normalitzi del tot. Mentrestant, la circulació ferroviària s'ha restablert parcialment i les carreteres es van netejant de manera progressiva. El temporal afecta ara el Canadà.

Actualitzat
De mica en mica, torna la normalitat als aeroports dels Estats Units afectats pel temporal de vent i neu que castiga la costa est del país i que ahir va obligar a cancel·lar almenys 2.000 vols. Després que els aeroports de Boston i de Filadèlfia tornessin a funcionar, ja han tornat a obrir els tres aeroports de Nova York, després d'estar 24 hores tancats. Però la neu també ha afectat tota la xarxa de transports i el subministrament elèctric d'aquesta gran ciutat.

Han hagut de passar 24 hores fins que les autoritats aeroportuàries dels Estats Units han autoritzat la reobertura dels tres principals aeroports de Nova York. Hores abans, la imatge dels avions coberts de neu a la pista feia preveure que milers de passatgers haurien d'esperar llargues hores per poder volar.

La tempesta àrtica que està afectant la costa est dels Estats Units ha coincidit amb una de les èpoques de més trànsit aeri de l'any. L'alcalde Bloomerg demanava als ciutadans que evitessin viatjar perquè la xarxa de transport de nova York, fins i tot el metro, estava interrompuda. Molts vehicles van quedar atrapats. La nevada ha deixat milers de persones sense subministrament elèctric. El fort temporal, amb vents de fins a 80 quilòmetres per hora i acumulacions d'un metre de neu, va agafar a molts per sorpresa.

El temporal afecta el Canadà

I mentre els equips de neteja fan front a les muntanyes de neu acumulades, el temporal afecta ara el Canadà. De moment, s'han anul·lat desenes de vols a Toronto, Mont-real i Ottawa. Els vents de 150 km/h i uns gruixos de neu de 50 centímetres també han provocat talls en el subministrament elèctric.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut