Sant Julià de Lòria

Reobert el trànsit a la frontera de Catalunya amb Andorra per la N-145, tallat arran de les fortes pluges

Després de tretze hores tallada, la frontera entre Catalunya i Andorra ha quedat reoberta a les nou d'aquest matí. El pas va quedar tallat després que les intenses pluges caigudes aquest divendres al vespre van provocar un moviment de terres al costat andorrà de la carretera N-145 i van desbordar el riu Runer. Tot plegat va obligar els vehicles a fer mitja volta i anar a buscar l'accés per França via Puigcerdà i la Guingueta d'Ix. El tall ha ocasionat importants problemes de trànsit durant diverses hores. Els equips d'emergència han treballat durant tota la nit a la zona i finalment el pas ha quedat reobert sobre les nou d'aquest matí.

Actualitzat

La frontera entre Catalunya i Andorra ha estat tancada fins aquest dissabte a les nou del matí. La gran quantitat de terra i sediments que havien envaït la carretera com a conseqüència de la forta tempesta caiguda aquest divendres al vespre a la zona sud de Sant Julià havien obligat a tallar la circulació.

La violència de la tempesta, que va descarregar una gran quantitat d'aigua en poca estona i en una zona molt localitzada, va provocar que els torrents de la zona sud de Sant Julià de Lòria baixessin plens i anessin a desembocar al riu Runer, que habitualment porta molt poca aigua. Això va provocar que s'arrossegués una gran quantitat de terra, fang i troncs d'arbres fins a la carretera general 1, justament al punt fronterer que separa Andorra de Catalunya.

Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar efectius de la policia, els bombers, els agents de circulació, operaris del servei de carreteres i de l'Agència de Mobilitat, així com empreses privades que van portar les seves màquines per ajudar a retirar la terra i el fang. S'ha treballat durant tota la nit per aconseguir obrir la frontera al trànsit a primera hora del matí d'aquest dissabte.

El tancament de la frontera ha provocat importants retencions tant d'entrada com de sortida al país. Tots els vehicles que s'han trobat en aquesta situació s'han desviat per la frontera franco-andorrana, que ha funcionat amb tota normalitat.

Anar al contingut